Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "România condamnă ferm declarațiile reprezentantului Rusiei în Herson"

Marcel Ciolacu: "România condamnă ferm declarațiile reprezentantului Rusiei în Herson"

Premierul Marcel Ciolacu îi răspunde așa-zisului "reprezentant" al Rusiei în Herson, în legătură cu un posibil atac asupra podului de la Giurgiuleşti.

Marcel Ciolacu: "România condamnă ferm declarațiile reprezentantului Rusiei în Herson"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   15:47

România critică și condamnă ferm declarațiile făcute de așa-zisului "reprezentant" al Rusiei în Herson, scrie pe Twitter premierul Marcel Ciolacu, după ce Vladimir Saldo a amenințat că armata rusa va lovi podul de la Giurgiuleşti.

"România condamnă ferm declarațiile așa-zisului al Rusiei în Herson, regiune a Ucrainei ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova care vizează și o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război", scrie pe Twitter Marcel Ciolacu.

De asemenea, guvernatorul Hersonului, Vladimir Saldo, a amenințat că armata rusa va lovi podul de la Giurgiuleşti ca răspuns la atacul ucrainenilor asupra unui pod care leagă regiunea ucraineana Herson de Crimeea.

Citește și: O șansă în plus pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Ce au de făcut cele două țări

"Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiuleşti în Moldova, care a fost în componenta Ucrainei, dar a fost transmisă pe Dunăre de regimul Iușcenko, toate aceste coordonate sunt cunoscute și în curând va fi un răspuns destul de serios", a spus Saldo.

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close