Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu îi cere lui Boc şi lui Băsescu să solicite fonduri UE pentru disponibilizaţi

Dan Voiculescu îi cere lui Boc şi lui Băsescu să solicite fonduri UE pentru disponibilizaţi

Dan Voiculescu îi cere lui Boc şi lui Băsescu să solicite fonduri UE pentru disponibilizaţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Mai 2011   •   18:20

Uniunea Europeană oferă fonduri pentru persoanele concediate, dar Guvernul Boc nu le solicită, atrage atenţia vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu. România mai are timp să primească bani comunitari pentru disponibilizaţi până la sfârşitul anului.

Dan Voiculescu face apel la preşedintele Traian Băsescu şi la premierul Emil Boc să acceseze bani din Fondul European de Ajustare la Globalizare, creat special pentru persoanele afectate de concedierile cauzate de criza economică, măcar acum, după ce au aflat din presă despre această oportunitate

"Acei bani, care sunt disponibili încă din 2009, ar fi putut ajuta sute de mii de familii afectate de concedieri. I-ar fi putut sprijini, indirect, şi pe agenţii economici aflaţi în dificultate. Ar fi fost o supapă şi pentru bugetul de stat, înlocuind o bună parte din fondurile alocate pentru Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Şi, totuşi, Guvernul nu i-a solicitat. Incompetenţa şi dezinteresul acestui guvern sabotează interesele naţionale", spune Dan Vociulescu, vicepreşedinte al Senatului.

Voiculescu menţionează că fiecare stat membru al Uniunii Europene poate primi până la 65% din costurile Planului naţional de sprijin pentru persoanele concediate. România nu a cerut până acum niciun leu.

Banii europeni au fost solicitaţi chiar şi de Bulgaria. Vecinii de la sud de Dunăre au primit fonduri pentru unul dintre cei mai mari producători de oţel din Sud-Estul Europei.

România mai poate solicita fondurile europene oferite pentru persoanele disponibilizate până la 31 decembrie 2011.

 


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close