Antena 3 CNN Politică Dan Voiculescu sesizează Parlamentul

Dan Voiculescu sesizează Parlamentul

Dan Voiculescu sesizează Parlamentul
15 Mar 2007   •   18:19

Preşedintele Comisiei de anchetă privind suspendarea preşedintelui, senatorul Dan Voiculescu, sesizează preşedinţii celor două camere ale Parlamentului cu privire la acţiunea de interceptare a convorbirilor telefonice. Dan Voiculescu le-a trimis lui Nicolae Văcăroiu şi Bogdan Olteanu câte două scrisori în care semnalează că, în urma audierilor din comisie, au rezultat informaţii potrivit cărora ar fi fost încălcate grav drepturile omului. În prima scrisoare, Dan Voiculescu, precizează că, în limitele atribuţiilor sale, Comisia a audiat mai multe persoane ce pot avea legătură cu posibilele fapte grave prin care Traian Băsescu ar fi încălcat Constituţia.

"Membrii Comisiei, în urma audierilor, au ajuns la concluzia că este posibil ca unele din acţiunile de interceptare a comunicaţiilor, efectuate de autorităţi ale statului român, pot să constituie fapte grave de încălcare a normelor referitoare la drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului", a precizat preşedintele Comisiei. În a doua scrisoare, Dan Voiculescu vorbeşte despre audierea şefului SIE, Claudiu Săftoiu, despre care spune că a prezentat o serie de informaţii care exced competenţa Comisiei, dar pe care le consideră deosebit de importante.

"Dialogul pe care l-am avut cu domnul Săftoiu ne-a permis să luăm la cunoştinţă faptul că SIE deţine o tehnică proprie de interceptare, aşa cum rezultă din stenograma audierii, pagina 11, şi că SIE efectuează interceptări în baza unui mandat al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fapt menţionat în stenogramă", a adăugat preşedintele Comisiei de anchetă privind suspendarea preşedintelui.

Potrivit lui Dan Voiculescu, Claudiu Săftoiu nu exclude posibilitatea ca şi alte instituţii din sistemul de siguranţă naţională să efectueze interceptări în baza mandatului obţinut de procuror. Preşedintele Comisiei de anchetă a anexat şi copia scrisorii pe care a primit-o de la Claudiu Săftoiu, scrisoare în care directorul SIE îşi justifică unele dintre afirmaţiile făcute în timpul audierii. Dan Voiculescu le cere preşedinţilor camerelor să analizeze situaţia şi să decidă în privinţa eventualelor măsuri care se impun.

Antena 3

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close