Antena 3 CNN Politică Declarații la Cotroceni în scandalul momentului. Administrația Prezidențială: A fost o întâlnire Iohannis-Tudose. PSD ar trebui să își rezolve problemele și să-și vadă de guvernare

Declarații la Cotroceni în scandalul momentului. Administrația Prezidențială: A fost o întâlnire Iohannis-Tudose. PSD ar trebui să își rezolve problemele și să-și vadă de guvernare

Declarații la Cotroceni în scandalul momentului. Administrația Prezidențială: A fost o întâlnire Iohannis-Tudose. PSD ar trebui să își rezolve problemele și să-și vadă de guvernare
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    10 Oct 2017   •   13:05

Prima reacţie de la Cotroceni în scandalul momentului: cel puţin cinci miniştri ar urma să fie daţi afară din Guvern de Mihai Tudose.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat, marți, la Palatul Cotroceni, că nu are date de comunicat privind întâlnirea premierului Mihai Tudose cu Klaus Iohannis.

„Dacă vom avea de detaliat subiectul acesta, o vom face. E o normalitate o întâlnire în contextul acestor tensiuni. Pot să dau informația că a avut loc această întâlnire, dar nu pot să dau date suplimentare”, a spus Mădălina Dobrovolschi.

„PSD ar trebui să își rezolve problemele, PSD ar trebui să își vadă de guvernare, pentru că românii au votat pentru guvernare performantă, nu despre scandaluri de partid(...). Atunci când persoane importante au probleme, aceste persoane ar trebui să se retragă sau să fie retrase de partid. Este atributul premierului să decidă dacă se fac astfel de schimbări

”, a adăugat purtătorul de cuvânt al preşedintelui României referitor la mica remaniere anunțată de premierul Tudose.

Ea a precizat că, joi, președintele va participa la lansarea celui mai nou model „Ford”, la uzina din Craiova. 

Vineri, șeful statului se va întâlni cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cei doi vor discuta despre viitorul UE.

Săptămâna viitoare, va avea loc ședința CSAT.

Premierul Mihai Tudose a anunțat luni seară, la Antena 3, că pregăteşte o remaniere care va curăţa guvernul de oamenii cu probleme penale şi de imagine.

Aproape certă este plecarea celor trei miniştri cu probleme penale: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie. Ceilalţi ar putea fi Ilan Laufer şi Răzvan Cuc, poate şi Liviu Pop, potrivit unor surse politice.

La mai puţin de patru luni de când Liviu Dragnea și-a dat jos propriul guvern, liderul PSD pare să fi declanşat un atac şi asupra premierului Mihai Tudose.

Sondajul făcut de Institutul Avangarde, care arată că Guvernul s-a prăbuşit brusc la capitolul încredere, de la 40% la 27% ar fi o armă a liderului PSD pentru a-l demite pe Tudose, spun surse din interiorul partidului.

Premierul confirmă existenţa unui conflict şi neagă veridicitatea sondajului.

Mihai Tudose a recunoscut luni seară, la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”, că relaţia sa cu liderul partidului care l-a propulsat în funcţia de premier nu este una bună.

Premierul admite că există în PSD persoane care vor să deţină controlul asupra deciziilor luate de Executiv.

Mihai Tudose a confirmat tensiunile dintre el și Liviu Dragnea: ”Nu aș putea spune că suntem într-un moment fericit al relației dintre noi”

Citiți și:

Variantă-surpriză în Guvernul Tudose. Cine i-ar lua locul lui Sevil Shhaideh

De la ce a pornit de fapt scandalul din interiorul PSD

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close