Antena 3 CNN Politică DGA-Sântion: Blaga a făcut "presiuni"

DGA-Sântion: Blaga a făcut "presiuni"

DGA-Sântion: Blaga a făcut "presiuni"
14 Mar 2007   •   11:58

Audiere cu scântei la Ministerul de Interne. Directorul demisionar al Direcţiei Generale Anticorupţie, Marian Sântion, l-a acuzat direct pe ministrul de Interne, Vasile Blaga, că a făcut presiuni asupra sa pentru a renunţa la unele anchete. Sântion a lansat acuzaţia la şedinţa de miercuri a comitetului strategic al DGA, şedinţă în timpul căreia adjunctul lui Sântion, comisarul-şef Gheorghe Manea, şi-a prezentat şi el demisia. Manea a confirmat de altfel afirmaţiile fostului şău şef.

Sântion a declarat că Blaga i-a spus ?la telefon pe cazul cu Jandarmeria? (generalul Costică Silion-şeful Jandarmeriei Române-n.r.). Chestorul Virgil Ardelean, şeful Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă a MAI, îl contrazice pe Sântion. Ardelean a precizat că a fost de faţă, lângă ministrul Vasile Blaga, atunci când acesta vorbea la telefon cu Marian Sântion. ?V-a spus să manifestaţi etica necesară în anchetă?, i-a spus Ardelean lui Sântion. Neintimidat, procurorul Sântion a replicat: ?Mi-a spus: Lasă-l în pace. Să te duci dracului, că nu a început lumea asta cu tine?. În replică, Vasile Blaga a precizat că ?Acuzaţiile neînsoţite de probe constituie calomnii?. Ministrul a anunţat că îl va da în judecată pe Sântion dacă acesta nu va aduce dovezile solicitate.

Gheorghe Manea şi-a explicat demisia prin faptul că a fost ameninţat direct şi indirect cu privire la anumite anchete aflate în curs de desfăşurare. Întrebat de secretarul de stat din MAI care conducea şedinţa de miercuri, chestorul Anghel Andreescu, din partea cui s-au făcut presiunile, Manea a răspuns: ?Inclusiv din partea dumneavoastră?.

?Au fost şi sunt investigate şi persoane aflate la comanda MAI. Sunt investigate de DGA şi unele persoane prezente în sală?, a adăugat Sântion. Pe lângă cei trei secretari de stat din MAI aflaţi la prezidiu în timpul şedinţei de miercuri, Victor Paul Dobre, Mircea Toader şi Anghel Andreescu, în sală erau prezenţi chestorii Constantin Manoloiu, Pavel Abraham, Virgil Ardelean şi Gabriel Niţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close