Antena 3 CNN Politică E oficial. Adriana Săftoiu a demisionat

E oficial. Adriana Săftoiu a demisionat

E oficial. Adriana Săftoiu a demisionat
28 Mar 2007   •   21:44
Adriana Săftoiu a confirmat joi faptul că şi-a depus demisia din funcţia de consilier prezidenţial, din motive personale. Demisia a fost înaintată încă de luni, a anunţat Săftoiu. Surse apropiate Palatului Cotroceni au declarat pentru Jurnalul Naţional că gestul vine pe fondul pe fondul unor neînţelegeri care au marcat ultima perioadă petrecută de Săftoiu la Cotroceni.

Prin demisia Adrianei Săftoiu se demonstrează că nimeni nu poate lucra cu Băsescu, crede liberalul Ludovic Orban: "Ultimul mohican a părăsit corabia în derivă a lui Traian Băsescu. Se demonstrează astfel că nimeni nu poate lucra cu Traian Băsescu şi că este un lup singuratic care se foloseşte de oameni când are nevoie, după care îi aruncă peste bord", a declarat acesta. În schimb, preşedintele PD, Emil Boc spune că demisia consilierului prezidenţial este un act unilateral, care nu se comentează.

Adriana Săftoiu a ţinut să precizeze că nu a avut conflicte cu preşedintele Traian Băsescu. ?Este o demisie dintr-o funcţie publică. Eu rămân acelaşi om. Voi rămâne în continuare un om care va continua să creadă în proiectele preşedintelui Traian Băsescu, dar este o decizie care ţine de viaţa mea personală?, a afirmat Adriana Săftoiu, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii. Şeful statului i-a cerut Adrianei Săftoiu o părere cu privire la persoana care îi va urma în funcţie. Aceasta a spus că noul purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale va trebui să aibă o relaţie bună cu presa.

Preşedintele Băsescu a dezminţit scenariile care au fost vehiculate în legătură cu plecarea Adrianei Săftoiu. El a spus că a fost alegerea ei să se retragă din viaţa politică. ?Săftoiu rămâne un partener care a decis să plece în viaţa civilă. Am tot respectul pentru munca făcută în şapte ani alături de mine şi o asigur că îi voi fi un bun prieten?, a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă. Pe de altă parte, preşedintele Băsescu nu a anunţat încă numele viitorului consilier. ?Viitorul consilier nu va fi nici din presă, nici din partid. Nu am nume de dat, dar voi face o nouă nominalizare rapid?, a precizat Băsescu.

Cu această demisie, preşedintele rămâne fără ultimul consilier care venea din vechea gardă, din 2004: Andrei Pleşu, Renate Weber, Elena Udrea, Stana Anghelescu, Theodor Stolojan, Vasile Blaga şi Claudiu Săftoiu. Potrivit cotidianului "Jurnalul Naţional", speculaţii privind o eventuală ruptură între cei doi au apărut încă de la începutul acestui an. Răceala dintre Săftoiu şi şeful statului a devenit vizibilă în ultimele săptămâni, când purtătorul de cuvânt nu l-a mai însoţit pe şeful statului în vizitele oficiale de la Luxemburg şi Berlin.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close