Antena 3 CNN Politică Economiştii, adunaţi în biroul lui Geoană: Florin Gergescu, varianta PSD de premier tehnocrat, în aşteptare

Economiştii, adunaţi în biroul lui Geoană: Florin Gergescu, varianta PSD de premier tehnocrat, în aşteptare

Economiştii, adunaţi în biroul lui Geoană: Florin Gergescu, varianta PSD de premier tehnocrat, în aşteptare
Sursa foto: Florin Georgescu
14 Oct 2009   •   14:17

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu se află în acest moment în biroul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, unde aşteaptă deznodământul consultărilor partidelor politice pe tema premierului independent.
Vehiculat în unele cercuri social-democrate ca o variantă de posibil premier independent, Georgescu este luat în calcul de către liderii PSD şi ca un tehnocrat bun pentru portofoliul Finanţelor susţin suresele citate.
Totuşi, el rămâne în continuare şi o posibilă alternativă de propunere de premier în cazul în care varianta Klaus Johannis nu este acceptată de către preşedintele Traian Băsescu.

Un alt tehnocrat care aşteaptă finalul consultărilor partidelor politice prin birourile Parlamentului este Nicolae Dănilă, membru în consiliul de Administraţie al BNR, ex-preşedinte executiv al BCR şi fost consilier special al guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Conform surselor citate, cei doi tehnocraţi economişti ar fi fost invitaţi pentru a discuta cu politicienii PSD posibilele măsuri şi soluţii economice care ar trebui implementate de posibilul guvern cu mandat limitat, nefiind exclusă cooptarea lor în această formulă de guvernare în funcţie de rezultatul negocierilor dintre PSD, PNL şi UDMR care au loc în prezenţa primarului Sibiului Klaus Johannis prima opţiune pentru conducerea viitorului executiv pe care cele trei formaţiuni l-ar propune preşedintelui Traian Bădsescu.

Florin Georgescu şi Nicolae Dănilă au fost susţinuţi de PSD în negocierile dintre partide, de la Parlament, pentru noul Consiliu de Administraţie al BNR.

Tot intrat în biroul lui Geoană a putut fi văzut şi Liviu Voinea, economist şi director executiv al Grupului de Economie Aplicata (GEA).

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: florin georgescu
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close