Antena 3 CNN Politică Elena Udrea cere demisia premierului Tăriceanu

Elena Udrea cere demisia premierului Tăriceanu

Elena Udrea cere demisia premierului Tăriceanu
24 Feb 2007   •   16:58

Atac direct al secretarului executiv al PD, Elena Udrea, la adresa liberalilor şi a lui Dinu Patriciu. Udrea a declarat într-un interviu acordat ziarului ?Cotidianul? că Patriciu încearcă să controleze justiţia şi a cerut, indirect, avantaje chiar şi de la preşedinte. Democrata Elena Udrea afirmă şi că premierul ar trebui să îşi dea demisia pentru că este înconjurat de grupuri de interese. Elena Udrea îşi continuă atacurile la adresa liberalilor şi a lui Dinu Patriciu pe care îl consideră un protejat al premierului. ?Problema este că el (Dinu Patriciu - n.r.) încearcă să controleze Justiţia. (...) Am toate dovezile. Prin telefoanele pe care domnul Sorin Roşca Stănescu le dădea la Cotroceni şi despre care ştiu foarte bine, prin intervenţiile pe care premierul Tăriceanu le-a făcut, cele publice, chemarea Monicăi Macovei, intervenţia la Parlament?.

Udrea arată spre Patriciu şi când vorbeşte despre atacul lansat de preşedinte la adresa patronilor trusturilor de presă. ?Asta este problema lui: că deşi a încercat, indirect, să obţină un avantaj de la Traian Băsescu, nu a reuşit. Ar fi vrut sprijin pentru a nu mai avea probleme în Justiţie?, spune Elena Udrea.

De la Dinu Patriciu, Elena Udrea a ajuns repede la premierul Tăriceanu, despre care a crede că ar fi bine să demisioneze. Motivul invocat de secretarul general al PD este formarea unor grupuri de interese în jurul primului ministru pe care democraţii nu le agreează. ?Dacă există o problemă cu unii dintre membrii Guvernului şi ei sunt liberali, nu trebuie să plece PD-ul de la guvernare. Premierul ar trebui să plece, nu Partidul Democrat. Pe de altă parte, PNL nu ar trebui să se gândească să facă un guvern cu PSD. Nu are acest drept. Este imoral. Nu poate să vină la guvernare cu alt partid, decât PD, pentru că aşa au fost ei, în Alianţă?.

Elena Udrea recunoaşte că apropierea de Traian Băsescu i-a influenţat cariera politică. Spune însă că şeful statului a greşit când l-a numit pe Călin Popescu Tăriceanu în fruntea Guvernului, când l-a felicitat pe preşedintele CSM înainde de a-şi depune candidatura şi când nu făcut public bileţelul primit de la premier sau telefonul dat de acesta procurorului Botoş.

Principala ţintă a atacurilor Elenei Udrea, Dinu Patriciu nu a putut fi deocamdată contactat pentru a răspunde acuzaţiilor.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că ar fi bine ca Elena Udrea să-şi vadă de viaţa ei. ?Să-şi vadă bârna din ochi, în loc să caute paie în ochiul altuia?, a afirmat Ludovic Orban, referitor la atacurile Elenei Udrea lansate la adresa PNL.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close