Antena 3 CNN Politică Energie. ?Băieţii deştepţi? au dispărut

Energie. ?Băieţii deştepţi? au dispărut

Energie. ?Băieţii deştepţi? au dispărut
18 Mar 2007   •   18:30

Ministrul Economiei şi Comerţului este convins că a rezolvat problema ?băieţilor deştepţi din energie?. Varujan Vosganian afirmă că ministerul pe care îl conduce se află acum într-un proces amplu de recredibilizare. Mai mult, ?băieţii deştepţi din energie? au dispărut complet, încă de la începutul anului, este de părere Vosganian. Ministrul Economiei a declarat că nu s-au făcut niciun fel de presiuni asupra sa pentru a favoriza anumite firme, iar acum întregul proces se desfăşoară transparent. ?Din ianuarie, de la instalarea mea ca ministru, nu am primit niciun telefon pentru a influenţa preţurile sau politica energetică?.

Potrivit lui Vosganian, peste 8 ani România va fi independentă energetic în proporţie de peste 90%. O treime din necesarul de energie va fi acoperit de reactoarele nucleare de la Cernavodă, o altă treime din hidrocentrale, iar peste 20% va proveni din surse regenerabile şi cărbune.

Preşedintele Traian Băsescu a lansat sintagma ?băieţi destepţi? când a criticat firmele care iau energie electrică de la Hidroelectrica la preţuri mici şi care, la rândul lor, o vând mai departe la preţuri crecute unor companii private şi de stat.

Antena 3

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close