Antena 3 CNN Politică Externele agravează criza dintre palate

Externele agravează criza dintre palate

Externele agravează criza dintre palate
16 Mar 2007   •   22:52

Preşedintele Băsescu neagă în continuare existenţa unei crize politice în România. Şeful statului a declarat în faţa oamenilor de afaceri din Luxemburg că instituţiile funcţionează, iar unul din obiectivele sale este să convingă Guvernul să pună în practică descentralizarea. Băsescu şi-a nuanţat declaraţiile pe aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea în ţară.

Nominalizarea lui Adrian Cioroianu pentru şefia externelor este un nou prilej de dispută între preşedinte şi premier. Traian Băsescu a dezvăluit la întoarcerea din Luxemburg că îl rugase pe Tăriceanu să nu îl nominalizeze pe Adrian Cioroianu la şefia ministerului de externe. Primul ministru a făcut... tocmai contrariul, ceea ce a stârnit nemulţumirea şefului statului. Preşedintele a explicat motivele pentru care nu este de acord cu numirea lui Adrian Cioroinau în fruntea Externelor. Şeful statului a precizat că nu are nimic personal cu tânărul liberal, dar crede că acesta nu are experienţa necesară pentru a conduce diplomaţia românească.

Preşedintele Băsescu a invitat partidele parlamentare, la consultări, pentru data de 20 martie. Şeful statului doreşte găsirea unor soluţii de stabilizare a situaţiei politice, accelerare a reformei instituţionale şi pentru analiza evoluţiilor cu privire la votul uninominal. Şeful statului s-a mai consultat cu partidele în data de 6 şi 7 martie, pe tema votului uninominal. La consultările respective PRM a refuzat să participe, iar preşedinţii PNL, PSD şi PC nu au făcut parte din delegaţiile partidelor lor.

Antena 3

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close