Antena 3 CNN Politică Filialele pot veni până duminică cu propunerile statutare care vor trasa viitorul conducerii PNL

Filialele pot veni până duminică cu propunerile statutare care vor trasa viitorul conducerii PNL

Filialele pot veni până duminică cu propunerile statutare care vor trasa viitorul conducerii PNL
Sursa foto: Crin Antonescu, Ludovic Orban
03 Feb 2010   •   12:57

Liberalii din teritoriu pot veni până duminică cu propriile propuneri de modificare a statutului partidului, au decis miercuri membrii comisiei interne de profil. Biroul Politic Central al PNL urmează să primească lunea viitoare din partea comisiei de statut un punct de vedere centralizat în acest sens, iar propunerile vor fi dezbătute de Comisie miercurea viitoare.
"Am avut o şedinţă foarte operativă. Am stabilit modul de lucru al comisiei, secretariatul tehnic şi principiile de lucru, în sensul că vom transmite începând de astăzi (miercuri - n.r.) filialelor teritoriale obligaţia ca să întrunească Birourile, să-şi facă, la rândul lor, comisii de propuneri pentru modificarea sau nemodificarea Statutului astfel încât până duminică seară toate aceste propuneri să ajungă la secretariatul comisiei. Secretariatul lucrează luni şi marţi, totalizează propunerile şi le disciplinează", a precizat Mircea Ionescu Quintus, preşedintel comisiei de statut a PNL.
Membrii Comisiei vor solicita şi BPC un punct de vedere privind modificările propuse. "Între timp, vom cere şi BPC puncte de vedere în legătură cu principalele dorinţe, tendinţe de modificare a Statutului", a spus Quintus.
Seniorul liberal a arătat că plenul Comisiei pentru modificarea Statului PNL nu a stabilit "niciun fel de punct de vedere" cu privire la modificările anunţate în presă, referitoare la funcţia de prim-vicepreşedinte, cu modul de alegere a Biroului Politic.
În fapt membrii Comisiei nu au cerut filialelor teritoriale să se pronunţe asupra unei propuneri sau alteia, precizând că "fiecare filială îşi exprimă punctul de vedere acolo unde este nevoie, după părerea ei, să se modifice Statutul".
"Modificările le vom avea toate puse pe zonele Statutului şi de azi într-o săptămână, tot la ora 11.00, tot în sala aceasta a grupului parlamentar al nostru ne vom întâlni şi vom lua în dezbatere propunerile care s-au făcut. Ideea noastră a tuturor, şi este sănătoasă, este să ne sprijinim pe ce doresc filialele teritoriale şi eventuala modificare a Statutului să o facem de jos în sus, şi nu de sus în jos", a conchis Quintus.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL propuneri statut filiale comisie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close