Antena 3 CNN Politică Florin Iordache: „Nu poate preşedintele în niciun fel să blocheze activitatea Guvernului”

Florin Iordache: „Nu poate preşedintele în niciun fel să blocheze activitatea Guvernului”

Florin Iordache: „Nu poate preşedintele în niciun fel să blocheze activitatea Guvernului”
18 Dec 2018   •   11:56

PSD vrea o stare de normalitate, iar acţiunile preşedintelui Klaus Iohannis din ultima perioadă nu au fost cele în norma constituţională, a afirmat marţi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul social-democrat Florin Iordache, referindu-se la anunţul liderului partidului privind faptul că şeful statului s-ar face vinovat de înaltă trădare, ceea ce ar duce la o posibilă plângere penală pe numele lui.

"Haideţi să vedem şi noi motivele, să vedem cum arată această plângere şi apoi putem sta de vorbă. Preşedintele am văzut că a făcut o serie de declaraţii care, până la urmă, s-a demonstrat că nu au fost cele mai bune. PSD vrea o stare de normalitate şi starea de normalitate înseamnă o anumită activitate a preşedintelui, iar noi am constatat că acţiunile preşedintelui în ultima perioadă nu au fost cele în norma constituţională", a susţinut Iordache, la un post de televiziune.

Întrebat dacă ar fi potrivit ca acum să fie adoptată o ordonanţă privind amnistia şi graţierea, Iordache a spus: "Dar când e potrivit?". "Amnistia şi graţierea ultima oară s-a dat în 2003. E dreptul Guvernului să adopte un astfel de act normativ. (...) Fie că discutăm de anul 2018, fie că discutăm de anul 2003, până la urmă au fost nişte acte care s-au dat. (...) Un astfel de act de clemenţă, care va graţia sau amnistia anumite fapte, cred că nu e nimic rău", a opinat Florin Iordache.

Iohannis a avertizat că o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere ar fi o eroare gravă pentru România. „Ar fi o eroare gravă. O astfel de ordonanţă de amnistie şi graţiere ar fi o eroare foarte gravă pentru România”.

Citește și: Ministrul Justiției, noi precizări despre amnistie şi graţiere

Referindu-se la intenţia şefului statului de a participa la şedinţele de Guvern, social-democratul consideră că "nu poate preşedintele în niciun fel să blocheze activitatea Guvernului".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close