Antena 3 CNN Politică Furnizorii de energie au făcut presiuni

Furnizorii de energie au făcut presiuni

Furnizorii de energie au făcut presiuni
22 Mar 2007   •   19:56

Aproape toţi furnizorii de energie au făcut presiuni pentru contracte de electricitate. Declaraţia aparţine fostului ministru al Economiei, Codruţ Şereş, şi a fost făcută în timpul audierii la Comisia parlamentară privind activitatea ministerului. Printre numele rostite de Şereş se regăsesc cel al liberalului Gheorghe Ştefan şi cel al democratului Ioan Oltean. Şereş a mai dezvăluit faptul că, anul trecut, i-a suspendat, pentru verificare, pe directorii generali de la Electrica şi Romgaz în urma unor "note şi de la servicii", care semnalau nereguli.

Întrebat dacă reprezentanţii firmei Grivco, controlată de familia liderului PC, Dan Voiculescu, au făcut presiuni, Şereş a spus că le-a explicat acestora că "nu se poate". Fostul ministru a afirmat că Gheorghe Ştefan, a cărui familie controlează firma Green Energy, i-a cerut să favorizeze încheierea unui contract de achiziţie de electricitate cu Complexul Energetic Turceni. Ştefan a intervenit şi la secretarul de stat în Ministerul Economiei, Eugen Ţapu Nazare, originar din Piatra Neamţ, ca şi Ştefan. Şereş a mai menţionat că şi deputatul PD, Ioan Oltean, i-a cerut să intervină în favoarea firmei Beny Alex.

El a arătat că nu se consideră o victimă a "băieţilor deştepţi" din domeniul energiei şi nu a fost ameninţat, dar cei care l-au contactat au lăsat să se înţeleagă că va avea de câştigat dacă îi ajută. În ceea ce priveşte suspendările pentru verificări ale directorilor de la Electrica şi Romgaz, din luna noiembrie a anului trecut, Şereş precizează că ele au survenit în urma unor "note şi de la servicii", care semnalau nereguli. La Romgaz era vorba despre nereguli în achiziţiile de materiale, lucrări şi servicii, iar la Electrica de probleme la achiziţii de servicii şi "note privind" energia electrică. Şereş nu a dezvăluit despre care servicii este vorba.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close