Antena 3 CNN Politică Geoană despre arestarea lui Becali: Cei care încalcă legea, pedepsiţi când comit fapta şi nu când vor factorii politici

Geoană despre arestarea lui Becali: Cei care încalcă legea, pedepsiţi când comit fapta şi nu când vor factorii politici

Geoană despre arestarea lui Becali: Cei care încalcă legea, pedepsiţi când comit fapta şi nu când vor factorii politici
Sursa foto: Mircea Geoana
03 Apr 2009   •   19:25

Liderul PSD, Mircea Geoană a sugerat vineri, la Sibiu, că arestarea lui Gigi Becali ar avea substrat politic. El a susţinut că "arestările în ceas de noapte" din ultima perioadă au scopul de deturna atenţia de la probleme de vreme ce aceia care fură sau comit agresiuni "ar trebui să fie în atenţia Parchetului când se întâmplă fapta, şi nu când factorul politic decide că este mai convenabil".
"Aceste arestări spectaculoase în ceas de noapte, această senzaţie că trăim, de fapt, o telenovelă în care cineva încearcă să salveze, la final de mandat, promisiunea neonorată de luptă împotriva corupţiei, într-un fel deturnează energia şi atenţia opiniei publice de la lucrurile care sunt cu adevărat importante: depăşirea crizei, păstrarea de locuri de muncă", a declarat Mircea Geoană.
Potrivit liderului PSD, cei care încalcă legea trebuie pedepsiţi, dar atunci cand comit fapta, nu când vor unii lideri politici.
"Eu cred că, într-un stat normal, cel care fură un bun ar trebui să fie în atenţia Parchetului şi, eventual, în puşcărie, aşa cum, eventual, cineva care agresează pe cineva în mod repetat ar trebui să fie, de asemenea, în atenţia Parchetului, atunci când se întâmplă fapta şi nu când factorul politic decide că este mai convenabil din punct de vedere mediatic pentru a deturna atenţia de la alte subiecte care nu sunt convenabile pentru acel lider politic", a spus Mircea Geoană.
Preşedintele PSD a făcut un apel la oamenii politici. "Apelul meu, de aici, de la Sibiu, un loc al echilibrului, un loc al normalităţii, un loc al solidarităţii, este că e clipa să ne apucăm mult mai serios de treabă", a spus Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: arestare Becali
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close