Antena 3 CNN Politică Guvern: Bonus fiscal de 5% şi 1.000 de euro pentru cei care angajează şomeri

Guvern: Bonus fiscal de 5% şi 1.000 de euro pentru cei care angajează şomeri

Guvern: Bonus fiscal de 5% şi 1.000 de euro pentru cei care angajează şomeri
19 Noi 2008   •   18:17

Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care unităţile care angajează persoane aflate în şomaj de minim 3 luni primesc o recompensă de 1.000 de euro, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu. De la 1 ianuarie 2009, punctul de pensie va creşte la 763,7 lei, ceea ce va avea o influenţă pozitivă asupra pensiilor, acestea fiind raportate la salariul mediu pe economie, a adăugat primul ministru.
Codul fiscal a fost modificat. Prin urmare, se acordă bonus fiscal de 5% din valoarea obligaţiilor pentru cei care îşi achită impozitele şi taxele la timp, iar unităţile care reinvestesc dividendele vor fi scutite de impozitul pe acestea. Totodată, capitalul CEC a fost majorat cu 900 milioane de lei.
De la 1 ianuarie 2009, dobanzile la depozitele la termen nu vor mai fi impozitate. Prin aceasta decizie Guvernul încearcă să-i determine pe oameni să-şi ţină banii la bănci. Tot de anul viitor va fi aplicată o cotă redusă de TVA, de 5% pentru locuinte. Este vorba despre cei care se mută în prima lor casă sau care pleacă dintr-un apartament mai mic într-unul mai mare. Condiţia este ca locuinţa să nu depăşească 120 de metri pătraţi şi să coste până la 100.000 de euro.
Guvernul va susţine, în continuare, industria auto din România, prin această suspendare a taxei de poluare auto de poluare pentru autovehiculele Euro4. Plata respectivei taxei se suspendă de la 1 decembrie 2008 până la 31 decembrie 2009.
Tăriceanu spune că Guvernul a aprobat deja ajutoarele pentru familiile minerilor morţi în explozia de la Petrila şi că va sprijini Oltchim pentru a-şi continua funcţionarea.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close