Antena 3 CNN Politică Guvernul a aprobat o ordonanţă prin care vor fi recalculate 5.500 de pensii revizuite ale parlamentarilor

Guvernul a aprobat o ordonanţă prin care vor fi recalculate 5.500 de pensii revizuite ale parlamentarilor

Guvernul a aprobat o ordonanţă prin care vor fi recalculate 5.500 de pensii revizuite ale parlamentarilor
Sursa foto: Foto: iasiplus.ro
29 Iun 2011   •   20:46

Guvernul a aprobat o ordonanţă prin care vor fi recalculate 5.500 de pensii din 6.000 deja recalculate şi contestate în instanţă.

Este vorba despre pensii de parlamentari, funcţionari din parlament, piloţi civili şi diplomaţi. De această ordonanţă vor beneficia şi personalul de la Curtea de Conturi.

Revizuirea dosarelor de pensie se va face în baza ordonanţei de urgenţă adoptate miercuri, în şedinţa de Guvern, informează Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), potrivit Mediafax.

"Prin Ordonanţa de urgenţă aprobată la şedinţa de Guvern urmează să fie revizuite dosarele personalului auxiliar din justiţie, personalului diplomatic şi consular, funcţionarilor publici parlamentari, deputaţilor şi senatorilor, personalului aeronautic civil navigant, personalului de la Curtea de Conturi. În total, sunt 5.522 de dosare care vor fi revizuite", se arată în comunicatul MMFPS.

Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii, prin Casele Teritoriale de Pensii, vor revizui dosarele din oficiu în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close