Antena 3 Politică Igaş: Mi-e teamă că 2013 este un an compromis pentru aderarea României la Schengen. Guvernul Ponta trebuie să-şi asume acest eşec

Igaş: Mi-e teamă că 2013 este un an compromis pentru aderarea României la Schengen. Guvernul Ponta trebuie să-şi asume acest eşec

de G.S.    |    03 Mar 2013   •   18:14
Igaş: Mi-e teamă că 2013 este un an compromis pentru aderarea României la Schengen. Guvernul Ponta trebuie să-şi asume acest eşec Foto: Agerpres

Fostul ministru de Interne Traian Igaş spune că îi este teamă că 2013 este un an compromis pentru aderarea României la Spaţiul Schengen şi îi transmite premierului: "Domnule Ponta, fă tot ce-ţi stă în putinţă să aderăm la Spaţiul Schengen, pentru că tu eşti responsabil de acest lucru!".
   
Igaş a arătat că în perioada în care el a fost ministru de Interne a avut întâlniri cu omologii săi şi a primit garanţii din partea celor care puteau să se pronunţe în Consiliul JAI.
   
"Eu cât eram ministru am avut întâlniri cu toţi miniştrii de Interne, am primit garanţii din partea tuturor celor care puteau să se pronunţe în Consiliul JAI, doar că obiectivul ratat în guvernarea Ponta a fost al treilea raport pe MCV. Din păcate, ce s-a întâmplat în vara anului trecut în România ne-a făcut să ratăm acest obiectiv. Guvernul Ponta trebuie să-şi asume acest eşec", a precizat Igaş.
   
Întrebat cât de rapid ar putea România să adere la spaţiul Schengen, Traian Igaş a spus că acest lucru ţine de politica pe care o face actualul guvern, arătând că obiectivul ar putea fi atins cel mai devreme în octombrie.
   
"Nu cred că mai degrabă de octombrie putem să-l atingem un prim obiectiv, dacă discutăm de aderarea în două etape. Dar mi-e teamă că 2013 este un an compromis pentru aderarea României la spaţiul Schengen", a precizat Igaş.
   
El a arătat că preşedintele Train Băsescu s-a pronunţat de fiecare dată pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi "a făcut tot ce i-a stat în putinţă".
   
Traian Igaş a reamintit faptul că Victor Ponta a declarat atunci când era lider al opoziţiei că sub guvernarea Boc România nu trebuia să intre în spaţiul Schengen.
   
"Astăzi, România este sub guvernarea Ponta. Domnule Ponta, fă tot ce-ţi stă în putinţă să aderăm la spaţiul Schengen, pentru că tu eşti responsabil de acest lucru!", a adăugat Igaş.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close