Antena 3 CNN Politică Ilie Botoş, de la serviciul secret al Armatei la DGIPI?

Ilie Botoş, de la serviciul secret al Armatei la DGIPI?

Ilie Botoş, de la serviciul secret al Armatei la DGIPI?
Sursa foto: Ilie Botos
05 Feb 2009   •   13:37

Social-democraţii caută pentru şefia DGIPI un om din structurile de informaţii care să fie ori apolitic, ori o persoană care să întrunească asentimentul ambilor parteneri de coaliţie. Cu opţiunea Ionel Georgescu aruncată la coş, numele lui Ilie Botoş, a revenit în atenţia PSD, ca posibilă variantă de lucru pentru conducerea celui mai dorit serviciu de informaţii al momentului, susţin surse social-democrate, mai ales că acesta ocupă în prezent un post cheie la nivelul serviciului de informaţii al Armatei.
?E profesionist, face parte din structuri şi e bine văzut şi la Cotroceni? susţin sursele citate, despre fostul procuror general al României care şi-a dat demisia în timpul scandalului fugii lui Omar Hayssam. În prezent, Botoş activează ca adjunct la şefia Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei.
Numele său a mai fost vehiculat ca posibil adjunct la DGIPI în momentul în care fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea l-a pus în fruntea acestui serviciu de informaţii controversat pe Virgil Ardelean. După scandalul de la MAI, Botoş a intrat într-un con de umbră fiind trecut discret la serviciul de informaţii al armatei. Se bucură de imagine bună la Cotroceni. În 25 octombrie 2007, de Ziua Armatei Române, Botoş a fost înaintat prin decret de preşedintele Traian Băsescu în gradul de general-maior cu două stele.
Pentru conducerea DGIPI mai este pomenit şi magistratul militar Marcel Sânpetru, dat afară din MAI de Gabriel Oprea şi ajuns în această perioadă pe la MAE.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: DGIPI cotroceni PSD servicii de informatii
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close