Antena 3 CNN Politică "În România, liberalismul e reprezentat de PLD"

"În România, liberalismul e reprezentat de PLD"

"În România, liberalismul e reprezentat de PLD"
01 Mar 2007   •   21:01

Recunoaşterea oficială a Partidului Liberal Democrat ca partid politic este o victorie a justiţiei din România, o dovadă că această instituţie funcţionează şi a început ?să facă dreptate în România?, a declarat liderul PLD Valeriu Stoica, în cadrul unei conferinţe de presă. El şi-a continuat discursul declarând că ?de astăzi, în România liberalismul este reprezentat de PLD. Un partid care a suspendat democraţia internă a devenit nedemocratic şi nu mai este ataşat valorilor liberalismului. În ce mă priveşte, nu voi mai pronunţa numele acestui partid?, a spus Stoica.

El i-a acuzat pe foştii săi colegi din PNL că au încercat să împiedice formarea PLD, ?folosind resurse guvernamentale? şi inclusiv blocând depunerea semnului electoral al PLD. Liderii liberal-democraţi au subliniat însă că decizia de joi a instanţei de apel face posibilă participarea PLD la alegerile europarlamentare şi s-au declarat încrezători că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va accepta contestaţia pe care au depus-o cu privire la decizia BEC de a nu accepta însemnul electoral al PLD.

Liberal-democraţii nu au uitat nici de sloganul partidului, pe care l-au prezentat în conferinţa de presă de joi: ?PLD te reprezintă?. Vicepreşedintele interimar al PLD, Gheorghe Flutur, a afirmat că membrii partidului ar dori să participe la consultările de la Cotroceni pe tema stabilirii modalităţii de alegere a celor două camere ale Parlamentului, însă invitaţia preşedintelui a fost adresată partidelor parlamentare.

Rompres

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close