Antena 3 CNN Politică În situaţii intempestive, se "ascultă" fără mandat

În situaţii intempestive, se "ascultă" fără mandat

În situaţii intempestive, se "ascultă" fără mandat
20 Mar 2007   •   15:29

Fostul director al SIE, Ioan Tapleş, a confirmat că toate serviciile de informaţii deţin aparatură de ascultare. Mai mult, el vorbeşte despre aşa numitele ?situaţii intempestive? în care tehnica de interceptare este folosită fără mandat oficial. Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că este foarte grav faptul că directorul demisionar al SIE, Claudiu Săftoiu a spus că interceptările pot fi realizate numai cu acordul unui procuror. Liderul liberal crede că este cazul să se termine cu numirea unor ?oameni de casă? în funcţii importante.

La emisiunea Ştirea Zilei, Crin Antonescu a spus că nu este surprins de decizia lui Săftoiu de a demisiona pentru că probabil a fost obligat. Secretarul comisiei parlamentare de control al Serviciului de Informaţii Externe, Daniela Buruiană, a declarat că Claudiu Săftoiu a refuzat în repetate rânduri să pună la dispoziţie documentele solicitate de comisie.

În plus, Crin Antonescu a precizat că este în interesul SIE să se facă ordine în Serviciu. Liderul liberal consideră că rezolvarea problemei Serviciului de Informaţii Externe este strict legată de adoptarea legilor Siguranţei Naţionale.

Antena 3

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close