Antena 3 CNN Politică Încercarea de suspendare a lui Ion Iliescu

Încercarea de suspendare a lui Ion Iliescu

Încercarea de suspendare a lui Ion Iliescu
28 Feb 2007   •   08:39

Iniţiativa PSD de suspendare a preşedintelui României nu este unică în istoria post-decembristă. În urmă cu 13 ani, opoziţia a pornit un demers similar împotriva preşedintelui de atunci, Ion Iliescu. Demersul a eşuat însă, la vot, în Parlament. Cererea de suspendare a preşedintelui Ion Iliescu a fost iniţiată de 167 de parlamentari ai opoziţiei. Parlamentarii opoziţiei au invocat încălcarea gravă de către Ion Iliescu a Constituţiei, în momentul în care a declarat că deciziile judecătoreşti definitive şi irevocabile de recunoaştere a dreptului de proprietate asupra imobilelor naţionalizate nu au temei legal şi ca atare nu ar trebui executate.

Chemat în faţa Parlamentului, Ion Iliescu nu a dat curs invitaţiei şi a trimis plenului o scrisoare în care cataloga acţiunea de suspendare ?fără fundament juridic?. Răspunsul pe care preşedintele Iliescu l-a adresat Parlamentului a fost citit în plenul camerelor reunite ale Parlamentului de Adrian Năstase.

În final, procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Ion Iliescu a eşuat. Rezultatul votului din Parlament a fost de 166 de voturi ?pentru? şi 242 ?împotrivă?.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close