Antena 3 CNN Politică Întâlnirea Băsescu-Ungureanu, anulată

Întâlnirea Băsescu-Ungureanu, anulată

Întâlnirea Băsescu-Ungureanu, anulată
05 Feb 2007   •   08:51

Demisia scrisă lui Mihai Răzvan Ungureanu a ajuns la Guvern, printr-un curier, documentul fiind înregistrat oficial la cabinetul premierului. Ungureanu era aşteptat în această după-amiază la Cotroceni, însă, potrivit unor surse, întâlnirea a fost contramandată. Nu se cunosc motivele amânării acestei întrevederi, cu atât mai mult cu cât preşedintele Traian Băsescu declarase că nu are nimic în program nici astăzi şi nici mâine. Tot preşedintele a subliniat, însă, că în timpul liber nu face politică.

Ungureanu va asigura interimatul
Mihai Răzvan Ungureanu rămâne interimar la conducerea Ministerului de Externe, premierul Călin Popescu Tăriceanu cerându-i să nu renunţe la funcţie până când liberalii vor desemna un înlocuitor. Ministrul demisionar susţine că nu a greşit prin faptul că nu l-a anunţat pe premier despre cei doi români reţinuţi în Irak. În plus, el a explicat la emisiunea Marius Tucă Show de la Antena 1 că nu va renunţa la decizia pe care a luat-o. Ungureanu a spus că demisia sa a fost influenţată şi de poziţia presei: jurnalele au rezervat spaţii mult prea largi pentru materiale despre cei doi români reţinuţi în Irak.

Mihai Răzvan Ungureanu a negat că e o victimă a luptei dintre cele două palate. ?Tot ceea ce vă pot spune este că decizia pe care am luat-o este o decizie judecată atât cât trebuie judecată cât şi de context?. Ungureanu a povestit şi cum a decurs discuţia dintre el şi premier despre demisia sa. ?Domnia sa a reclamat nu insubordonarea, ci o lipsă de comunicare între MAE şi biroul său?.

La întrebarea ce mai face şeful statului, ministrul de Externe a răspuns sec. ?Voi afla luni. Am avut o discuţie cu domnia sa prin care l-am informat asupra demisiei mele?.

Viitorul politic al lui Ungureanu
În ceea ce priveşte viitorul său politic, Mihai Răzvan Ungureanu a explicat că nu a negociat cu premierul pentru a fi candidatul PNL pentru europarlamentari. ?Eu nu fac târguri cu destinul meu. Nu m-am gândit la aşa ceva , ceea ce mă preocupă acum este copilul meu?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close