Antena 3 CNN Politică Înţelegere secretă între Boc şi Tăriceanu

Înţelegere secretă între Boc şi Tăriceanu

Înţelegere secretă între Boc şi Tăriceanu
25 Mar 2007   •   20:35

La acest final de săptămână se fac, se pare, ultimele pregătiri pentru anunţata dar îndelung amânata restructurare a guvernului. Potrivit Mediafax, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi liderul democrat Emil Boc au avut o convorbire telefonică, vineri seara, în care au decis să meargă în continuare în actuala formulă guvernamentală. Tăriceanu ar fi promis să nu îi elimine din cabinet pe miniştrii PD în urma viitoarei restructurări, iar în schimb democraţii se angajează să nu voteze o eventuală moţiune de cenzură. Liberalii ar mai fi promis ceva: să se pronunţe împotriva suspendării preşedintelui atunci când se va ajunge la un vot în Parlament pe această temă. Sursele citate au spus că Boc a fost de acord cu ideea lui Tăriceanu, cei doi abordând chiar ideea unei posibile relansări a Alianţei.

Liberalii s-au întâlnit de urgenţă la Palatul Victoria
Mai mult, se pare că liberalii s-au întâlnit duminică seară de urgenţă la Palatul Victoria şi au discutat chiar pe această temă, în contextul în care pregăteşte şi o ?reînnoire a jurămintelor de credinţă? între PNL şi PD. Se vorbeşte despre restructurarea guvernului şi despre faptul că premierul ar vrea să renunţe la posturile de secretar de stat şi la cele de ministru delegat.

Potrivit Mediafax, printre cei la care Tăriceanu a fost de acord să renunţe, se numără liberalii Radu Stroe, ministru delegat pentru Coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Cristian David, ministru delegat pentru controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi Mihai Voicu, ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul. De la UDMR, s-ar părea că au fost nominalizaţi Iuliu Winkler, ministru delegat pentru comerţ, şi Laszlo Borbely, ministru delegat pentru lucrări publice.

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close