Antena 3 CNN Politică Înţepături în PSD. Iliescu, arătat cu degetul pentru susţinerea lui Cozmâncă într-un post de consul

Înţepături în PSD. Iliescu, arătat cu degetul pentru susţinerea lui Cozmâncă într-un post de consul

Înţepături în PSD. Iliescu, arătat cu degetul pentru susţinerea lui Cozmâncă într-un post de consul
Sursa foto: Ion Iliescu
22 Sep 2009   •   16:07

Trădarea lui Octav Cozmâncă în direcţia lui Sorin Oprescu provocă înţepături între partizanii lui Mircea Geoană şi cei care l-au susţinut în trecut pe fostul strateg de campanie social-democrat. Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a ţinut marţi să amintească cum, acum şase luni, preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu a fost cel care l-a propus pe Octav Cozmâncă pentru a ocupa postul de consul general al României la Cernăuţi.
Nichita a susţinut că în urmă cu jumătate de an, se afla în biroul lui Mircea Geoană unde în discuţia despre desemnarea unei persoane pentru a ocupa postul de consul general la Cernăuţi a intervenit Ion Iliescu.
"În birou se afla şi Ion Iliescu. Eu i-am spus lui Mircea Geoană că îl susţin pe Mihai Baciu (membru PSD Iaşi - n.r.) pentru a pleca la Cernăuţi, iar Ion Iliescu a venit cu propunerea să-l lăsăm pe Octav Cozmâncă pentru a ocupa acest post. În prezent, postul de consul general la Cernăuţi a rămas vacant, nefiind făcută nici o nominalizare, dar lucrurile au luat între timp o altă turnură", a explicat Gheorghe Nichita.
Vicepreşedintele PSD a mai susblinit că nu a fost singura oară când s-a încercat reactivarea lui Cozmâncă pe cai mari în partid. În 2006 liderii social-democraţi i-ar fi propus lui Octav Cozmâncă "să revină la treabă în partid, însă acesta n-a vrut".
În ceea ce priveşte criticile aduse de proaspătul exclus din partid modului de conducere al PSD, Nichita a recunoscut că există colegi nemulţumiţi, care, din diverse motive, s-ar putea să treacă în preajma alegerilor în barca unui alt candidat prezidenţial.
"Din 2005, au apărut mai mulţi nemulţumiţi. Unii că a ieşit Geoană preşedinte la congresul PSD, alţii, precum Miron Mitrea, că nu a ieşit secretar general. Există şi oameni nemulţumiţi de intrarea PSD la guvernare alături de PDL. Când vin alegerile şi apare un alt candidat, din aceeaşi zonă, se duc acolo?, a conchis Nichita, prognozând însă că "aceştia vor fi foarte puţini".
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close