Antena 3 CNN Politică Iohannis: Resping categoric propunerile înaintate de Viorica Dăncilă pentru miniștrii interimari

Iohannis: Resping categoric propunerile înaintate de Viorica Dăncilă pentru miniștrii interimari

Iohannis: Resping categoric propunerile înaintate de Viorica Dăncilă pentru miniștrii interimari
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    05 Sep 2019   •   18:08

Președintele României, Klaus Iohannis, a respins categoric, joi seară, într-o declarație de presă susținută la Cotroceni, propunerile înaintate de premierul Viorica Dăncilă pentru miniștrii interimari.

Șeful statului îi cere premierului Viorica Dăncilă să meagă de urgență în Parlament pentru votul de validare.

Anunțul apare la o zi după un schimb dur de replici între Iohannis și Viorica Dăncilă pe tema crizei politice.

Iată principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

- Am primit astăzi din Afganistan o nouă veste dureroasă. Un militar român și-a pierdut viața la Kabul în urma unui atentat terorist. Sunt alături de membrii familiei greu încercate în aceste momente tragice. Le transmit condoleanțe! Îl voio decora pe bravul nostu soldat cu Ordinul Steaua României.

- Această criză de care sunt vinovați PSD și toți aliații lor din acești ani tinde să se acutizeze și să aibă consecințe din ce în ce mai grave.

- Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin și ca atare resping categoric propunerile înaintate pentru miniștrii interimari. Să fie clar! Guvernul actual și-a schimbat componența politică. În aceste condiții, Constituția indică fără echivoc ce trebuie să facă premierul. E datoria sa să meargă de urgență în Parlament pentru a obține votul de validare.

- Soluția nu este aceea de a prelungi criza prin tot felul de cârpeli precum desemnarea unor interimari.

- Prim-ministru acuză că prin plecarea miniștrilor ALDE Guvernul este blocat, fapt ce ar duce la imposibilitatea salariilor personalului. I-auzi? Asta în condițiile în care am ținut eu demisiile aproape o săptămână ca să fie timp de rezolvare a situațiilor tehnice.

- Dar, dacă acest lucru s-a întâmplat este foarte grav și este cu totul imputabil premierului care avea obligația să se asigure înainte de plecare miniștrilor că activitatea Guvernului nu va fi blocată.

 

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close