Antena 3 CNN Politică Ion Iliescu, despre Victor Ponta: Am apreciat evoluţia din ultimii doi ani de zile a lui Ponta

Ion Iliescu, despre Victor Ponta: Am apreciat evoluţia din ultimii doi ani de zile a lui Ponta

Ion Iliescu, despre Victor Ponta: Am apreciat evoluţia din ultimii doi ani de zile a lui Ponta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Mai 2012   •   11:38

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, că apreciază felul în care Victor Ponta şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi modul cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală, conform Mediafax.
   
"Am apreciat toată evoluţia din ultimii doi ani de zile a lui Ponta", a spus Iliescu, în cadrul unei emisiuni televizate.
   
Moderatorul i-a amintit de faptul că la un moment dat l-a numit "cârlan" pe Ponta. "Da, pentru că era într-adevăr tânărul puţin mai nărăvaş chiar. Dar am apreciat modul în care a evoluat şi în munca de partid şi când a preluat misiunea de preşedinte al partidului. Realmente s-a maturizat văzând cu ochii şi am asistat cu plăcere la această evoluţie a lui. De asemenea, felul în care şi-a asumat răspunderea pentru formarea Guvernului şi cum a început să lucreze cu echipa guvernamentală", a răspuns Iliescu.
   
Referitor la faptul că înainte de moţiunea de cenzură avea rezerve cu privire la oportunitatea asumării guvernării de către USL, Iliescu a admis că la vremea respectivă se gândea că este un risc. El a adăugat însă că, în ciuda dificultăţilor acestei perioade, aceasta este totuşi "cea mai bună soluţie".
   
"În primul rând că, în urma moţiunii de cenzură, s-a impus acest lucru şi a nu-ţi asuma această răspundere deja nu mai era bine din punct de vedere politic. Cu toate greutăţile, dificultăţile pe care le comportă această perioadă, totuşi este cea mai bună soluţie", a spus Ion Iliescu.
   
Pe de altă parte, chestionat dacă Mircea Geoană ar putea să revină în PSD, Iliescu a arătat că depinde în primul rând de acesta. "Depinde în primul rând de domnul Geoană. Să-şi exprime dorinţa să revină", a spus preşedintele de onoare al PSD.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină! București și alte 23 de județe vizate
x close