Antena 3 CNN Politică Kelemen Hunor: De luni intrăm în campanie electorală pentru europarlamentare

Kelemen Hunor: De luni intrăm în campanie electorală pentru europarlamentare

Kelemen Hunor: De luni intrăm în campanie electorală pentru europarlamentare
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   19:28
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la finalul celui de-al XI-lea Congres al Uniunii, că începând de luni organizaţia va intra în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, în sensul pregătirii acesteia.
 
'Începând de mâine, de luni, intrăm în campanie electorală pentru europarlamentare, nu propriu-zisă, dar începem pregătirea pentru campania pe anul viitor', a arătat Kelemen Hunor care a precizat că în acest sens Congresul UDMR a adoptat o rezoluţie, conform Agerpres.
 
Potrivit documentului adoptat, continuitatea prezenţei UDMR în Parlamentul European este un obiectiv primordial şi în acest spirit Uniunea va începe pregătirile pentru campania electorală pentru acest scrutin, 'iar pentru a avea succes, Uniunea are nevoie de sprijin comun din partea organizaţiilor teritoriale şi judeţene, autorităţilor locale, grupurilor parlamentare şi platformelor sale'. 
 
'Credem în votul de încredere acordat din nou candidaţilor noştri de către comunitatea maghiară din România, pentru a reprezenta comunitatea în Parlamentul European. O reprezentare puternică în Parlamentul de la Bruxelles va asigura realizarea obiectivelor europene ale comunităţii maghiare şi prosperitatea Transilvaniei în cadrul Uniunii. (...) Obiectivul alegerilor pentru Parlamentul European din mai anul viitor este păstrarea şi întărirea reprezentării comunităţii noastre la nivel european', se arată în document. 
 
Potrivit rezoluţiei, pe lângă o puternică prezenţă în sistemul decizional local şi naţional, reprezentarea UDMR se completează prin prezenţă în PE. 
 
UDMR a arătat că provocările următorilor ani vor fi implementarea planului de dezvoltare Transilvania 2020, dezvoltarea noii Politici Agrare Comune, punerea în valoare a politicilor regionale de dezvoltare şi de coeziune, iar în domeniul implementării drepturilor minorităţilor 'după succesul iniţiativei cetăţeneşti europene, va urma elaborarea unor măsuri concrete în Parlamentul European'. 
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close