Antena 3 CNN Politică Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a treia propunere de premier de pe masa președintelui

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a treia propunere de premier de pe masa președintelui

UDMR îşi asumă Guvernarea pe 6 luni cu Kelemen Hunor ca premier. „Acum trebuie să trecem iarna şi dacă nu luam aceste decizii lucrurile vor fi extrem de complicate", spune liderul UDMR.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a treia propunere de premier de pe masa președintelui
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2021   •   17:55

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România i-a propus, luni, președintelui Klaus Iohannis un guvern cu premier Kelemen Hunor, timp de 6 luni.

Kelemen Hunor a spus că în 6 luni de zile se pot schimba multe și se pot forma majorități, însă România trebuie să treacă peste iarna grea.

„Nu exclud refacerea coaliției, poate reușesc eu dacă nu reușește Cioloș sau Cîţu. Dar peste 6 luni de zile, timpul trece. Timpul te ajută să fi mai înțelept, să fii mai responsabil, să fii mai calm şi acele șanțuri săpate pot fi refăcute încet, încet.

6 luni de zile, totuși, însemnă o perioadă destul de lungă de timp. Ceea ce nu poți să faci astăzi s-ar putea să reușești peste 6 luni de zile, peste o anumită perioadă.

Acum trebuie să trecem iarna şi dacă nu luam aceste decizii lucrurile vor fi extrem de complicate. Mie nu îmi plac Ordonanțele de Urgenţă, dar sunt conștient că atât în ceea ce privește pandemia, creșterea preţurilor la energie, în ceea ce privește alte aspecte legate de PNRR ai nevoie de un guvern cu puteri depline. De aceea, cred că nu trebuie să respingem o astfel de posibilitate" a spus Kelemen Hunor care a subliniat că nu susține un guvern tehnocrat.

„De la un politician să nu așteptați un guvern tehnocrat, în niciun caz"

„De la un politician să nu așteptați un guvern tehnocrat. în niciun caz. Un om politic trebuie să-şi asume răspundere pentru a guverna pentru a lua decizii în Guvern, în Parlament în opoziție, oriunde trebuie. Un om politic dacă vine cu o soluţie tehnocrată, spune-ţi mulțumim şi mergeți mai departe", a mai spus liderul UDMR, Kelemen Hunor.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor propunere premier

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close