Antena 3 CNN Politică Legăturile periculoase ale Elenei Udrea

Legăturile periculoase ale Elenei Udrea

Legăturile periculoase ale Elenei Udrea
02 Mar 2007   •   08:17

Îndemnul de relansare al relaţiilor comerciale cu China pe care preşedintele Traian Băsescu l-a adresat acum două zile Guvernului ar avea la bază o legătură de afaceri dintre Elena Udrea şi Grupul de firme Niro şi nicidecum interesul economic al celor două state. Ziarul ?Gardianul? de vineri prezintă conexiunile dintre fosta şefă a Administraţiei prezidenţiale, patronul Niro, clanul Cămătarilor şi foşti ofiţeri ai serviciilor secrete.

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, Traian Băsescu s-a arătat extrem de nemulţumit de nerespectarea unor angajamente ale României în relaţiile externe. Una dintre problemele semnalate de preşedinte a fost deficitul balanţei comerciale în relaţia cu China. Reacţia lui Traian Băsescu, arată cei de la ?Gardianul?, a venit la doar două luni după ce o delegaţie a Camerei de Comerţ şi Industrie din China şi o delegaţie a Teatrului de Operă din China au făcut o vizită în România, chiar la invitaţia societăţii Niro '95 SA, care aparţine grupului de firme Niro.

Jurnaliştii de la ?Gardianul? sugerează că în spatele acestui interes subit al preşedintelui ar sta, de fapt, altceva. În urmă cu câteva zile, şeful Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a acuzat-o pe fosta consilieră prezidenţială Elena Udrea că face afaceri cu foşti şefi ai securităţii. Ciuvică susţinea că în spatele asocierii cu firma Niro, unul dintre cei mai importanţi proprietari de spaţii comerciale închiriate de comercianţii chinezi care derulează afaceri în Capitală, se află o reţea de foşti şefi de servicii secrete, securişti şi miliţieni.

Mugur Ciuvică sugera că firma Niro ar fi fost favorizată politic la cel mai înalt nivel. Potrivit unor documente intrate în posesia ziarului ?Gardianul?, grupul Niro a primit mai multe delegaţii chineze la Bucureşti şi a închiriat în acest sens Salonul Prezidenţial din incinta Aeroportului Internaţional Henry Coandă.

Antena 3

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close