Antena 3 CNN Politică Legea referendumului - o nouă modificare

Legea referendumului - o nouă modificare

Legea referendumului - o nouă modificare
20 Feb 2007   •   23:37

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi încă o modificare a Legii referendumului, a doua în 2 săptămâni, iar PD a anunţat că o va contesta şi pe aceasta la Curtea Constituţională. Este vorba despre un proiect de lege pe care preşedintele l-a trimis înapoi Parlamentului nemulţumit de anumite prevederi, care se regăsesc însă şi varianta finală adoptat marţi de deputaţi. Proiectul legislativ a fost adoptat cu 190 de voturi ?pentru?, 51 de voturi ?împotrivă? şi 6 abţineri.

Deputaţii au stabilit că referendumurile nu pot fi organizate la un interval mai mic de trei luni, iar cel prioritar va fi cel care are forţa juridică cea mai puternică. După ce deputaţii au votat pe articole modificările la legea referendumului, vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat că referendumul declanşat de şeful statului pe tema votului uninominal are întâietate.

Deputaţii PD au fost nemulţumiţi că partenerii de coaliţie au votat legea referendumului în această formă. Liderul deputaţilor democraţi, Cristian Rădulescu, a declarat că PD va contesta proiectul de modificare a legii la Curtea Constituţională. Preşedintele Băsescu a retrimis deja o dată Parlamentului acest proiect de lege, aşa că şeful statului nu mai poate recurge la acest procedeu. Preşedintele Băsescu poate în schimb să conteste proiectul la Curtea Constituţională.

Antena 3

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close