Antena 3 CNN Politică Legile Siguranţei. Varianta PNL

Legile Siguranţei. Varianta PNL

Legile Siguranţei. Varianta PNL
09 Feb 2007   •   16:10
EXCLUSIV ANTENA 3 Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Radu Stroe a declarat că niciuna dintre ideile vehiculate în presă nu este adevărată. Au fost nenumărate şansele când SRI putea să prezinte Executivului amendamente privitoare la acest pachet de legi, dar SRI nu a depus nimic la Guvern. Radu Stroe susţine că pachetul de legi al Guvernului este blocat la Csat. De asemenea, Stroe a declarat că luni, PNL va veni cu un nou proiect. Partidul Liberal Naţional va veni cu un pachet îmbunătăţit. Stroe a subliniat faptul că PNL are iniţiativa sa proprie privind Legile Siguranţei. Radu Stroe: {a}stroe_3fev{/a}

Serviciul Român de Informaţii vine cu amendamente proprii la pachetul de legi privind siguranţa naţională, scrie \"Adevărul\". Practic, SRI cere să i se acorde puteri şi privilegii sporite. Preşedinţia a retrimis Guvernului pentru reanaliză pachetul de legi privind siguranţa naţională. Cotidianul ?Adevărul? scrie că SRI a prezentat Executivului mai multe amendamente la pachetul de legi privind Siguranţa Naţională, prin care propune reintroducerea tuturor articolelor controversate eliminate prin noul proiect.

Jurnaliştii de la ?Adevărul? scriu că modificările vizate de SRI se referă la eliminarea acelui articol care interzicea folosirea ca agenţi sub acoperire a angajaţilor din presă, justiţie, sindicate, organizaţii religioase sau din politică. De asemenea, SRI propune reintroducerea prevederilor referitoare la desfăşurarea de activităţi finanţate integral din surse proprii. Astfel, SRI ar putea înfiinţa societăţi comerciale care să susţină financiar activitatea serviciului.

Experţii Serviciului Român de Informaţii au mai propus extinderea activităţii ofiţerilor săi. Conform amendamentelor serviciului, agenţii SRI ar urma să se ocupe de tot ceea ce înseamnă siguranţă naţională, nu doar de cazurile de terorism sau cele asociate terorismului. Nu în ultimul rând, un alt amendament care modifică radical legea este cel referitor la declararea secretului de stat. În propunerea Guvernului se spune că numai culegerea de informaţii pentru securitatea naţională are caracter secret, în timp ce SRI vrea ca activitatea de informaţii, contrainformaţii şi protecţie să fie catalogată drept secret de stat.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close