Antena 3 CNN Politică Liberalii cer amânarea euroalegerilor

Liberalii cer amânarea euroalegerilor

Liberalii cer amânarea euroalegerilor
31 Ian 2007   •   19:19

Liberalii s-au decis, la numai o zi după ce democraţii au anunţat că vor candida pe liste separate, că vor amânarea alegerilor europarlamentare. Propunerea de amânare a alegerilor pentru Parlamentul European a fost lansată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, care spune că o astfel de decizie este necesară din cauza disputelor politice interne. Ministrul Internelor, Vasile Blaga, a evitat să se pronunţe astăzi asupra unei eventuale amânări a datei alegerilor pentru Parlamentul European, amintind doar că Executivul a luat o decizie în acest sens şi că procedurile decurg conform calendarului.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Oana Marinescu, a anunţat în urmă cu o săptămână că Guvernul a stabilit data de organizare a alegerilor pentru desemnarea europarlamentarilor, respectiv 13 mai 2007, dată convenită la nivel politic. Olteanu i-a propus preşedintelui PNL, Călin Popescu Tărcieanu, să consulte partidele parlamentare în legătură cu oportunitatea schimbării datei de 13 mai pentru alegerile europene.

Chiar dacă Bogdan Olteanu a lansat propunere în interiorul PNL, liderii politici au reacţionat prompt. Criticile au venit chiar de la PD, aliaţii liberalilor! Propunerea lui Bogdan Olteanu este expresia disperării. Această disperare îi împinge să facă propuneri total neserioase, fără niciun fel de acoperire în planul interesului naţional?, a declarat vicepreşedintele PD, Liviu Negoiţă. O replică directă are şi Theodor Stolojan: ?Mai bine se renunţă la prostia cu suspendarea preşedintelui decât să se amâne alegerile?.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a precizat că alegerile pentru Parlamentul European ar trebui să fie prioritatea noastră, şi nu alte probleme. ?Noi considerăm că n-ar trebui amânate alegerile pentru Parlamentul European?, a afirmat Marko Bela. Pe de altă parte, RPM va analiza propunerea pentru că există opinii pro şi contra. Lucian Bolcaş, vicepreşedintele PRM, a precizat că tulburările de pe scena politică nu reprezintă un climat propice pentru alegeri, dar pe de altă parte nu e bine să prelungim statutul de provizoriat al reprezentanţilor României la Strasbourg.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close