Antena 3 CNN Politică Liderii liberali vor un Guvern fără PD

Liderii liberali vor un Guvern fără PD

Liderii liberali vor un Guvern fără PD
01 Feb 2007   •   10:37

O parte dintre liberali ia în calcul să îi lase pe democraţi în afara guvernului. Aceştia vor ca Tăriceanu să vină în Parlament şi să ceară votul de încredere pentru o nouă structură de Guvern în care să nu mai apară şi miniştri ai PD. Deocamdată însă, ideea, considerată riscantă, rămâne în umbră. Crin Antonescu, vicepreşedinte PNL, este primul care a vorbit despre această ipoteză: "PNL nu mai poate să-şi facă iluzii în legătură cu onestitatea PD. Ar fi bine să ne gândim cu cine putem continua guvernarea sau dacă ne retragem din guvern. Pentru că ne putem pomeni în orice zi cu retragerea PD sau cu manevre de acest gen", a declarat Crin Antonescu cotidianului ?Evenimentul Zilei?.

Acesta a precizat că nu propune excluderea PD din guvern, dar sfătuieşte PNL să ia în calcul această idee pentru a preîntâmpina lovitura fatală a retragerii PD de la guvernare.

Acelaşi scenariu a fost enunţat şi de Adrian Năstase luni, 29 ianuarie, la Antena 3, care a declarat că liberalii vor propune amânarea alegerilor pentru Parlamentul European. A doua zi, liberalul Bogdan Olteanu chiar a propus acest lucru.

Până acum, din partea premierului Tăriceanu nu a existat nicio reacţie la propunerea de a-i elimina pe democraţi din guvern. El a recunoscut însă că ipoteza retragerii de la guvernare a PD este foarte probabilă şi s-ar putea întâmpla după alegerile europene.

Pe de altă parte, democraţii susţin că au luat în calcul posibilitatea ca PNL să nu îi includă în eventualitatea unui guvern restructurat, lucru care ar creşte scorul electoral al PD şi, astfel, acesta nu va mai fi nevoie să iasă de la guvernare sau să rupă Alianţa. PD s-ar replia alături de PLD, care ar lua locul PNL în Alianţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close