Antena 3 CNN Politică Macovei a modificat legi fără să anunţe

Macovei a modificat legi fără să anunţe

Macovei a modificat legi fără să anunţe
15 Mar 2007   •   13:56

Aflat la Vaslui, premierul Călin Popescu Tăriceanu a comentat cearta de miercuri de la Guvern dintre Radu Stroe şi Monica Macovei. Tăriceanu spune că nu este prima dată când ministrul Justiţiei face afirmaţii acuzatoare ?fără niciun fel de justificare?. Primul ministru îl sprijină pe Radu Stroe, care a acuzat-o pe Macovei de minciună. Mai mult, Tăriceanu îşi aminteşte că singurul ministru care ?şi-a permis? să modifice o lege după ce primise aprobarea în şedinţa de Guvern este Monica Macovei. Primul ministru a menţionat că Macovei a schimbat legea pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate în câteva puncte esenţiale, după ce trecuse de Executiv.
În urma divergenţelor de la şedinţa de Guvern de miercuri între ministrul Justiţiei şi secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, acesta din urmă a ţinut o conferinţă de presă în care a încercat să demonteze toate acuzele formulate de Monica Macovei la adresa serviciului pe care îl conduce. Stroe a declarat că Monica Macovei ?avizează acte după bunul plac şi refuză semnarea notelor de fundamentare sub pretextul apărării legii?. În aceste condiţii, ?mă gândesc tot mai serios să îi cer demisia?, a precizat Radu Stroe; ?nu e posibil ca SGG să fie murdărit în halul ăsta?, a mai spus el. Este pentru a doua oară când liberalul afirmă că ar putea cere public demisia Monicăi Macovei.

Monica Macovei a răspuns printr-un comunicat al departamentului de presă. În comunicat se precizează că divergenţele din cadrul Şedinţei de Guvern au fost generate de Radu Stroe, care a cerut să ia cuvântul înainte de discutarea proiectelor înscrise pe ordinea de zi a şedinţei. ?Întrucât ministrul delegat Laszlo Borbely a intervenit afirmând că ministrul Justiţiei nu ar fi solidar cu colegii de Guvern, Monica Macovei a replicat că nu a fost şi nu va fi niciodată solidară cu cei care încalcă legea. Ministrul justiţiei mai precizează că nu înţelege de ce ar trebui să fie sancţionată persoana care insistă pentru respectarea legii şi atrage atenţia public atunci când legea este încălcată şi nu cei care o încalcă?.

Download RĂSPUNSUL MINISTRULUI MONICA MACOVEI (PDF)

Antena3.ro

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close