Antena 3 CNN Politică Melania Vergu: Dacă PD-L va câştiga în imagine prin plecarea mea, o să plec (VIDEO)

Melania Vergu: Dacă PD-L va câştiga în imagine prin plecarea mea, o să plec (VIDEO)

Melania Vergu: Dacă PD-L va câştiga în imagine prin plecarea mea, o să plec (VIDEO)
03 Iun 2010   •   20:54

Melania Mandas-Vergu, consilierul personal şi purtătorul de cuvânt al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine că nu există niciun fel de incompatibilitate în funcţiile pe care le deţine. Invitată în cadrul ediţiei de joi a emsiunii "La Ordinea Zilei", Melania Vergu a oferit câteva explicaţii referitoare la acuzaţiile ce i se aduc şi anume că face afaceri cu statul român.

Consilierul ministrului Daniel Funeriu a cerut mai multor universităţi din ţară date despre practica studenţilor. Informaţiile îi foloseau însă şi pentru baza de date a firmei sale, care derulează un contract cu fonduri europene în acest domeniu. A fost acuzată că face abuz în serviciu şi se află în incompatibilitate, chiar de directorul autorităţii care gestioneaza fondurile europene. Consilierul ministrului Funeriu susţine, însă, că nu încalcă nicio lege.

"Nu există nicio incompatibilitate, nici legală, nici morală, de nicio culoare (...) între aceste funcţii. Eu sunt un consilier personal, nu sunt consilier de stat, nu sunt consilier cu rang de ministru. (...) Nu încalc nicio lege", susţine Melania Vergu.

"Un consilier de ministru, conform Legii 161, poate fi acţionar, poate fi în cumul de funcţii acolo. Pentru că el vine şi pleacă odată cu demnitarul", a mai spus Vergu.



Cu toate acestea, consilierul ministrului Educaţiei spune că ar putea demisiona, ca să nu-l pună pe Daniel Funeriu să aleagă între ea şi imaginea PDL.

"Dacă PD-L va câştiga în imagine prin plecarea mea, o să plec", a spus Vergu.





Antena3.ro


×
Subiecte în articol: consilier Daniel Funeriu
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close