Antena 3 CNN Politică Miniştrii PNL: Din 10 a mai rămas unul

Miniştrii PNL: Din 10 a mai rămas unul

Miniştrii PNL: Din 10 a mai rămas unul
05 Feb 2007   •   09:45

Plecat-am nouă din Vaslui, şi cu sergentul 10... Celebrul vers se potriveşte, de minune, premierului Tăriceanu şi echipei lui. În 2004, a plecat la drum cu nouă miniştri liberali. Dar exact ca într-un roman celebru, din cei zece a mai rămas doar unul. Remanieri, demisii cu cântec şi revocări din funcţie l-au lăsat pe Călin Popescu Tăriceanu fără echipa, cu care a început guvernarea. Ionuţ Popescu a fost primul care a părăsit echipa. A fost demis în timp ce era în concediu. ?S-a pus cu mafia din sistemul vamal?, a susţinut Popescu atunci. Şi atunci au mai rămas doar 8. N-a trecut mult timp şi un alt liberal a părăsit echipa. Mircea Cinteză a fost schimbat cu Eugen Nicolăescu. Şi au mai rămas doar 7.

La câteva luni a urmat Mona Muscă. Fost ministru al Culturii a demisionat pentru că a considerat că premierul Tăriceanu s-a jucat de-a demisia. Muscă a lăsat în urmă doar 6 miniştri liberali. Al patrulea ministru care a părăsit echipa a fost Bogdan Olteanu. N-a plecat supărat pe premier. Dimpotrivă chiar, din moment ce a demisionat pentru poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Cu toate acestea, au mai rămas doar 5 miniştri liberali. După Olteanu, a urmat Mihai Voicu. Liberalul care începuse ca şef al Secretariatului general al Guvernului a fost transferat ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Ceea ce a dus la eliminarea unui liberal de pe listă. 4 miniştri liberali.

Teodor Athanasiu a făcut ceva valuri până a părăsit Executivul. A fost întâi suspendat 44 de zile, pus sub urmărire penală în urma unei plângeri formulate de consilierul prezidenţial Adrian Săftoiu, şi i s-a ridicat şi imunitatea parlamentară. Când instanţa a decis neînceperea urmăririi penale, preşedintele Traian Băsescu a refuzat să-l repună în funcţie. Şi uite aşa au mai rămas 3 miniştri PNL. O lună mai târziu, Gheorghe Flutur îşi dădea demisia din funcţiile de conducere ale PNL... prin SMS. Dar acesta refuza să părăsească şi cabinetul, deşi partidul şi premierul îl presau. A fost în cele din urmă revocat din funcţia de ministru al Agriculturii. Şi atunci nu mai erau decât doi.

Ultimul plecat este Mihai Răzvan Ungureanu. Jocul nervilor dintre preşedinte şi premier, precum şi neinformarea premierului, l-au împins să-şi dea demisia. Şi acum nu a mai rămas decât un singur ministru liberal. În afară de premier, Cristian David este singurul ministru care este de la începutul mandatului pe acelaşi post. Însă, nu se ştie pentru cât timp...

Observator

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close