Antena 3 CNN Politică Ministrul Apărării îi răspunde lui Iohannis: „Toate propunerile mele pentru preluarea conducerii Statului Major al Apărării au fost respinse de președinte, fără argumente”

Ministrul Apărării îi răspunde lui Iohannis: „Toate propunerile mele pentru preluarea conducerii Statului Major al Apărării au fost respinse de președinte, fără argumente”

Ministrul Apărării îi răspunde lui Iohannis: „Toate propunerile mele pentru preluarea conducerii Statului Major al Apărării au fost respinse de președinte, fără argumente”
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de S.T.    |    28 Dec 2018   •   13:07

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat un decret prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării, el precizând că propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, nu a fost aprobată.

Ministrul Apărării Gabriel Leș a declarat vineri, la Antena 3, că toate propunerile făcute de el în ședința CSAT au fost respinse de președinte, fără argumente.

„Am făcut propunerea ca domnul general Scarlat să fie noul șef al Statului Major Apărării(...). Președintele a spus că nu sunt legale propunerile, fără să-mi spună de ce nu sunt legale”, a spus Gabriel Leș.

Președintele Klaus Iohannis, după ședința CSAT: Am respins propunerea PSD pentru șefia Armatei. E o nouă dovadă de incompetență!

„Sunt foarte curios cum a prelungit mandatul generalului Ciucă. Din ceea ce citesc eu în lege, și propunerea de prelungire se face de ministrul Apărării Naționale. Dacă mă întrebați pe mine nu avem un general la conducerea Statului Major al Apărării, dar președintele spune că a semnat decret și că avem”, a mai spus ministrul Gabriel Leș.

„O să mă interesez pe ce bază s-a semnat acest decret. Președintele nu a justificat nimic”, a adăugat ministrul.

La 31 decembrie, mandatul domnului Ciucă expiră, a amintit Leș, adugând că atribuțiile vor fi preluate de locțiitor și va veni cu o nouă propunere de șef al Statului Major.

Vă amintim că pe 19 decembrie, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, anunţa că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

„Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (...) Ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate să facă. (...) Mandatul se încheie în 31 decembrie”, declara Leş.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close