Antena 3 CNN Politică Modul de operare al caracatiţei de la ASF

Modul de operare al caracatiţei de la ASF

Modul de operare al caracatiţei de la ASF
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mar 2014   •   10:57
Stenogramele dezvăluie modul de operare al caracatiţei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. 
 
Din discuţiile purtate între Laura Chiţoiu şi Marian Mârzac, cel care tânjea la postul de vicepreşedinte al ASF, reiese că Guvernul a fost indus în eroare voit de fostul vicepremier Daniel Chiţioiu, pentru a adopta o ordonanţă de urgenţă care să îi înlăture din funcţii pe cei care erau incomozi. 
 
La presiunile lui Dan Radu Ruşanu, fostul şef al ASF, aflat acum în arest preventiv, s-au exercitat numeroase presiuni pentru înlocuirea unor directori de instituţie. 
 
Cu doar  o zi înainte de publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei cu dedicaţie care impunea noi criterii pentru angajările la ASF, soţia fostului vicepremier Daniel Chiţoiu a discutat la telefon despre modul în care trebuia folosit paravanul Comisiei Europene. 
 
În dialog apar numele lui Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR şi al lui Daniel Dăianu, directorul interimar al ASF.
 
În ziua în care Ordonanţa a fost publicată, Laura Chiţoiu a discutat la telefon cu Mârzac Marian, cel care voia să preia funcţia de vicepreşedinte al ASF, pentru a proteja interesele Carpatica. Din convorbiri reiese că cel care a avut ideea de a invoca faptul că Ordonanţa a fost cerută de FMI şi CE a fost chiar Daniel Chiţoiu. Guvernul a fost astfel indus în eroare în mod voit. 
 
Tot în rechizitoriul procurorilor DNA este reliefat şi modul de operare al reţelei din interiorul ASF. Inculpaţii exercitau presiuni pentru a câştiga anumite funcţii sau foloase, cu ajutorul şefului ASF de atunci, Radu Ruşanu. 
 
Toţi cei care apar în convorbiri sunt în acest moment urmăriţi penal. Preşedintele ASF, Radu Ruşanu, a fost reţinut săptămâna trecută pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.
 

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close