Antena 3 CNN Politică Moţiunea anti-Macovei nu are nicio şansă

Moţiunea anti-Macovei nu are nicio şansă

Moţiunea anti-Macovei nu are nicio şansă
10 Feb 2007   •   12:59

Democraţii au trimis de la Braşov un mesaj clar de sprijin pentru ministrul Justiţiei, Monica Macovei. Liderii PD au afirmat că moţiunea împotriva Monicăi Macovei nu are nici o şansă să treacă în Parlament, fiind doar o reacţie a celor nemulţumiţi că sistemul juridic începe să funcţioneze. Cu toate acestea, în cazul în care totuşi moţiunea ar trece, Monica Macovei va avea tot sprijinul PD şi, cel mai important, nu trebuie să îşi dea demisia.

Legea referendumului
Un alt subiect discutat a fost legat de legea referendumului. Emil Boc este convins că decizia Curţii Constituţionale va fi cea corectă, dacă aceasta va vrea să rămână gardianul Constituţiei. Referendumul se va întoarce împotriva celor care l-au iniţiat, a avertizat liderul PD. Emil Boc a ţinut să precizeze şi că dacă referendumul este negativ, se poate sesiza Curtea Constituţională cu privire la conflictul de natură juridică între instituţiile publice: un rezultat care îl repune în funcţie pe preşedintele Traian Băsescu este echivalent cu retragerea legitimităţii Parlamentului de către popor.

Alegerile pentru Parlamentul European
În ceea ce priveşte euroalegerile, Adriean Videanu a declarat că managementul defectuos al Alianţei a adus la situaţia în care se află în acest moment PNL şi PD, de a participa pe liste separate.

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close