Antena 3 CNN Politică Năstase lucrează la interzicerea suprapunerii alegerilor prezidenţiale cu cele pentru PE

Năstase lucrează la interzicerea suprapunerii alegerilor prezidenţiale cu cele pentru PE

Năstase lucrează la interzicerea suprapunerii alegerilor prezidenţiale cu cele pentru PE
Sursa foto: Adrian Nastase
31 Mar 2009   •   13:40

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase va depune împreună cu alţi colegi de partid un proiect de legeprin care să se interzică organizarea alegerilor prezidenţiale odată cu cele europarlamentare din iunie. Năstase vrea să pună astfel capăt eventualelor speculaţii venite pe această temă din partea unor reprezentanţi democrat-liberali, precum ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Deputatul şi-a manifestat nemulţumirea şi faţă de ultima ?inspecţie? a preşedintelui Traian Băsescu la DGIPI.
"Astăzi probabil, sau mâine cel mai târziu, voi depune împreună cu câţiva colegi o iniţiativă legislativă prin care să stabilim foarte clar că alegerile pentru preşedinte nu se pot desfăşura în iunie şi că ele trebuie să se desfăşoare, firesc, la sfârşitul mandatului de cinci ani pentru că trebuie oprită totuşi această speculaţie în legătură cu o astfel de variantă. Cred că la nivel politic noi trebuie să hotărâm aceste chestiuni foarte direct, foarte concret", a anunţat marţi fostul premier.

Adrian Năstase s-a arătat deranjat şi de intervenţiile preşedintelui Traian Băsescu în guvernarea coaliţiei, ultimul exemplu reprezentându-l ?inspecţia? de la DGIPI. El a apreciat că este nevoie de o discuţie în coaliţia de guvernare pentru a se delimita spaţiile de lucru ale PSD şi PDL.
"Şi în ceea ce priveşte guvernarea, trebuie să asigurăm totuşi o delimitare a spaţiilor de lucru în ceea ce priveşte componentele Guvernului. Nu ştiu dacă este atât de normal ca preşedintele României să vină să facă o inspecţie la DGIPI, la Ministerul de Interne".
Fostul premier a susţinut că PDL a făcut unele numiri "în mod provocator" şi că PSD ar trebui să aibă o atitudine mai fermă pe viitor.  "Sunt şi alte chestiuni care trebuie totuşi clarificate. E vorba de anumite numiri, pe anumite zone, unde trebuiau făcute numiri de către miniştri noştri sau de către reprezentanţii noştri şi au fost făcute anumite numiri într-un mod aproape provocator, aş spune. Lucrurile acestea trebuie discutate, înţeleg că vor fi examinate la nivelul Coaliţiei, dar şi din punctul de vedere al partidului, aceste lucruri trebuie spuse foarte clar", a arătat Năstase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close