Antena 3 CNN Politică Nica se laudă cu 20 de direcţii restructurate la Ministerul de Interne

Nica se laudă cu 20 de direcţii restructurate la Ministerul de Interne

Nica se laudă cu 20 de direcţii restructurate la Ministerul de Interne
Sursa foto: Dan Nica
31 Mar 2009   •   15:54

20 de direcţii generale din aparatul central al Ministerului de Interne au fost deja restructurate în numele relansării activităţii operative a afirmat marţi ministrul de resort, Dan Nica în cadrul audierilor la care a fost invitat de către deputaţii comisiei parlamentare de apărare.
"Au fost dispuse la nivelul MAI măsuri de reorganizare a departamentului de ordine şi siguranţă publică. Astfel, 20 de direcţii generale din aparatul central al ministerului au fost restructurate. Centrul de cooperare poliţienească, Agenţia Antidrog, de combatere a traficului de persoane s-au reorganizat în structura IGPR. Grupa AQUILA s-a restructurat în structura Inspectoratului Jandarmeriei Române. De asemenea, au fost dispuse măsuri de reorganizare a Poliţiei de Frontieră în sensul reducerii aparatului central, a numărului de funcţionari care lucrează la birou", a precizat Nica.
Potrivit ministrului, restructurarea departamentelor MAI a avut ca principal scop relansarea activităţii operative, care implică identificarea şi prinderea celor care încalcă legea.
"Numărul de personal care a trecut în activitatea operativă este semnificativ, ceea ce a permis succesul unor operaţiuni de amploare de genul Strada 2009. Succesul acestei operaţiuni a dovedit faptul că atunci când sunt susţinuţi, lucrătorii MAI obţin rezultate deosebite", a susţinut Nica.
Ministrul este audiat la Parlament în legătură cu restructutarea ministerului şi scandalul legat de arestările operate la vârful DGIPI de către DNA. La şedinţă participă şi fostul şef al DGIPI, Virgil Ardelean, precum şi actualul şef interimar de la DGIPI Gelu Drăjneanu şi şeful IGPR Petre Tobă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Interne restructurare personal
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close