Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: ”Susținem ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază”

Nicolae Ciucă: ”Susținem ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază”

Nicolae Ciucă, președintele Senatului, spune că susține proiectul care vizează ieftinirea alimentelor de bază, dar crede că soluția pe termen lung este sprijinul acordat producătorilor și procesatorilor români.

Nicolae Ciucă: ”Susținem ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază”
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
de Andreea Ştefan    |    29 Iun 2023   •   11:28

”Am discutat cu miniștrii și secretarii de stat liberali proiectele pe care PNL le va sprijini în cadrul ședinței de guvern de săptămâna aceasta.

Susținem ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază, în această perioadă dificilă atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune. În același timp, trebuie să fim siguri că piața este pregătită să reacționeze pozitiv la asemenea proiecte pilot. PNL consideră că, pe termen lung, soluția este sprijinul producătorilor și procesatorilor români, pentru ca aceștia să își permită să aplice prețuri mai mici.

În acest context, am cerut specialiștilor partidului, inclusiv miniștrilor cu rol avizator, să urmărească acest proiect promovat de ministrul Agriculturii pentru o perioadă de trei luni și să se asigure că acesta a fost discutat în detaliu cu toți actorii de pe lanț. De asemenea, trebuie să vedem exact ce nu a mers în alte țări care au aplicat scheme similare, pentru a optimiza procesul de implementare.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, care a fost pe teren în localitățile afectate de inundații, ne-a prezentat situația de la fața locului, precum și măsurile care sunt luate pentru a sprijini românii care au avut de suferit. Alte subiecte discutate au fost desfășurarea examenelor naționale, proiectele pentru modernizarea sistemului educațional, dar și stadiul de realizare a normelor Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului, un instrument esențial pentru pacienții cu afecțiuni oncologice”, a transmis Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook. 

Am discutat cu miniștrii și secretarii de stat liberali proiectele pe care PNL le va sprijini în cadrul ședinței de...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Joi, 29 iunie 2023

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă alimente de bază
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close