Antena 3 CNN Politică Noi săgeţi între Tăriceanu şi Băsescu

Noi săgeţi între Tăriceanu şi Băsescu

Noi săgeţi între Tăriceanu şi Băsescu
06 Apr 2007   •   13:59

Primul-ministru trebuie să se abţină de la fapte care afectează imaginea României, afirmă, vineri, Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă. ?Corupţia la nivel înalt şi modul netransparent în care a fost format actualul Guvern, cu suspiciunea că în spatele lui s-ar afla importanţi oameni de afaceri şi nu decizii politice transparente, sunt elemente care afecteaza imaginea şi credibilitatea României şi din acest punct de vedere responsabilitatea primului-ministru este totală?, afirmă sursa citată.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, vineri, că, dacă preşedintele Traian Băsescu nu va înceta să mai vorbească în felul în care o face despre realităţile româneşti, iar toţi oamenii politici nu îşi vor schimba comportamentul, imaginea ţării va avea de suferit. Şeful Executivului a arătat că, odată cu intrarea în UE, România va trebui să dea dovadă de un element de dinamism suplimentar în ceea ce înseamnă capacitatea de a se manifesta ca ţară europeană. Tăriceanu a spus că va trebui gândit în perioada următoare un plan de acţiune prin care România să îşi schimbe profilul şi imaginea în sens pozitiv.

?Desigur, ar fi de dorit ca unii oameni politici, în frunte cu preşedintele ţării, să înceteze să mai vorbească în felul în care o fac despre realităţile româneşti?, a afirmat primul-ministru.

Premierul a afirmat că scăderea ratingului de ţară de către agenţia Standard & Poor's este o consecinţă a situaţiei politice tensionate din România, iar politicienii vor trebui să îşi schimbe comportamentul actual.

?Ieri am primit extrem de mâhnit vestea conform căreia agenţia Standard & Poor's a diminuat ratingul de ţară din cauza tulburărilor şi tensiunilor politice care au durat la Bucureşti o vreme mult prea îndelungată. O ţară cu adevărat europeană trebuie să se comporte european şi cer acest lucru tuturor oamenilor politici, pentru că în funcţie de modul în care România va şti să îşi gestioneze problemele politice în perioada următoare, va depinde şi succesul nostru, şi succesul politicii externe, şi modul în care România va reuşi să îşi consolideze o imagine care s-a schimbat în mod pozitiv din 2005 până în momentul de faţă. Dar sigur că, dacă aceste tensiuni politice nu se vor stinge în acest moment, o parte importantă din munca pe care am făcut-o şi care a fost încununată de reuşite se va nărui?, a avertizat primul-ministru.

Rompres

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close