Antena 3 CNN Politică Noul Guvern depune joi jurământul

Noul Guvern depune joi jurământul

Noul Guvern depune joi jurământul
04 Apr 2007   •   13:41

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind revocarea din funcţie şi numirea unor membri ai Guvernului României, în baza aprobării Parlamentului, prin Hotărârea nr. 19 din 3 aprilie 2007. Ceremonia de învestire va avea loc la Palatul Cotroceni, joi, la ora 18.00, după publicarea decretului în Monitorul Oficial.

Pe de altă parte, Ioan Talpeş a anunţat că va contesta joi la Curtea Constituţională ?grava încălcare a Constituţiei care a avut loc prin votul acordat noului Cabinet?. S-a ajuns la una dintre cele mai spectaculoase situaţii din istoria politică a României, a declarat Talpeş, spunând că Tăriceanu nu mai poate fi nominalizat premier, pentru că Alianţa D.A. s-a rupt. Conform Constituţiei, preşedintele Traian Băsescu ar trebui să-l desemneze premier pe preşedintele PSD, Mircea Geoană, pentru că parlamentarii social-democraţi sunt majoritari în Parlament, a motivat Ioan Talpeş.

Boc lansează un nou atac la adresa Cabinetului Tăriceanu 2
Liderul PD, Emil Boc, a lansat un nou atac dur la adresa Cabinetului Tăriceanu. Potrivit Rompres, Boc a declarat că ?noul guvern este simbolul neprofesionalismului în România şi, în acelaşi timp, al deturnării voinţei cetăţenilor. Este un guvern al trădării electoratului Alianţei şi a atins culmile neperformanţei în ceea ce priveşte componenţa?.

Democratul consideră că formula propusă de premier pentru guvernarea ţării arată că, în prezent, în România se preferă diletantismul în locul profesionalismului şi amatorismul în locul seriozităţii, scrie Rompres. În ceea ce priveşte viitoarea atitudine a democraţilor, preşedintele acestora a afirmat că vor ataca orice propunere a noului cabinet, care va fi în contradicţie cu interesele românilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close