Antena 3 CNN Politică Noul Guvern va rezista cel puţin un an

Noul Guvern va rezista cel puţin un an

Noul Guvern va rezista cel puţin un an
02 Apr 2007   •   15:29

Liberalul Radu Stroe a declarat în emisiunea Zig Zag, la Antena 3, că dacă noul Guvern conceput de premierul Tăriceanu nu va fi validat de Parlament, actualul Executiv îşi va continua activitatea cel puţin până după Paşti, când se va gândi o altă formulă. Stroe mai crede că s-ar fi putut găsi o modalitate de colaborare între PNL şi PD pentru un Guvern restructurat, dacă democraţii s-ar fi detaşat de lupta dintre premier şi Traian Băsescu. ?Dacă PD ar fi facut un gest de detaşare, s-ar fi găsit o modalitate de colaborare,? a spus acesta.

Radu Stroe crede că, dacă va trece de Parlament, viitorul guvern ar putea rezista până în martie 2008. Şi democraţii ar fi putut face parte din acest Executiv dacă s-ar fi dezis de atacurile lansate de şeful statului la adresa premierului şi a clasei politice.

Secretarul general al Guvernului crede că, prin restructurare, liberalii şi-au asumat o măsură de avarie în dorinţa de a evita alegerile anticipate şi blocajul instituţional cauzat de acestea. Despre UDMR, Stroe a spus că a fost un partener onest şi crede că va rămâne astfel şi în guvernul nou.

Antena 3

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close