Antena 3 CNN Politică Nu facem referendum pentru un om!

Nu facem referendum pentru un om!

Nu facem referendum pentru un om!
19 Feb 2007   •   08:19

Liberalii vor declanşa un nou război în care se va folosi artileria grea dacă şeful statului şi democraţii vor încerca să blocheze restructurarea Executivului. Aşa susţine premierul Călin Popescu Tăriceanu. Într-un interviu acordat cotidianului Ziua, preşedintele PNL spune că în ciuda votului din Senat asupra moţiunii Macovei, îl va păstra pe actualul ministru al Justiţiei. În plus, Tăriceanu susţine că vrea un guvern mai suplu împreună cu PD.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu dezvăluie că este gata să declanşeze un nou război dacă şeful statului şi democraţii se vor opune restructurării Cabinetului. ?Bineînţeles că există mecanisme, portiţe şi, în general, resurse procedurale la care pot recurge şeful statului sau partidele aflate la Putere dacă ar dori să blocheze restructurarea. Însă nu voi tolera acest lucru. Dacă Traian Băsescu sau PD vor încerca să blocheze restructurarea, vă asigur că vom avea un nou război, în care PNL va folosi artileria grea?, a declarat premierul.

În ceea ce priveşte anunţata restructurare a Executivului, premierul spune că în Parlament se aşteaptă la ajutorul colegilor de Coaliţie. ?Ca premier şi ca lider în cadrul Alianţei, mă bazez pe votul celor de la Putere şi nu aştept garanţii din partea Opoziţiei?.

Tăriceanu mărturiseşte că doreşte s-o păstreze pe Macovei în Guvern chiar dacă are o problema din punct de vedere al legitimităţii. ?Aştept un răspuns din partea Curţii Constituţionale care să lămurească pe deplin consecinţele moţiunii. Vă mărturisesc faptul că doresc ca Monica Macovei să rămână în Executiv, însă doar în măsura în care nu va exista absolut niciun dubiu cu privire la legalitatea unei astfel de decizii. În acest moment, Monica Macovei are o problemă din punct de vedere al legitimităţii. Iar problema domniei sale se răsfrânge asupra domeniului pe care îl gestionează?.

Premierul şi-a spus părerea şi despre referendumul propus de şeful statului. ?Mă văd nevoit să-i adresez lui Traian Băsescu o nouă invitaţie la responsabilitate.(...) Nu văd de ce referendumul trebuie să fie organizat înaintea alegerilor pentru Parlamentul European. Vreau să fiu bine înţeles. PNL nu se opune acestui referendum, ci dimpotrivă. (...) Nu facem referendum pentru un om sau pentru un partid?.

Antena 3

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close