Antena 3 CNN Politică O nouă lege a referendumului, contra lui Băsescu

O nouă lege a referendumului, contra lui Băsescu

O nouă lege a referendumului, contra lui Băsescu
15 Mar 2007   •   22:38

Zece parlamentari PSD, PC, PRM şi PNL au depus la Biroul Permanent al Senatului o iniţiativă legislativă de modificare a legii referendumului prin care elimină condiţia participării a jumătate plus unu din numărul total al cetăţenilor înscrişi în listele electorale pentru valabilitatea scrutinului. Astfel, conform iniţiatorilor, preşedintele ar putea fi demis cu majoritatea voturilor celor care participă la referendum, indiferent de numărul votanţilor.

O altă modificare importantă vizează interzicerea organizării unui referendum pe probleme de interes naţional de către şeful statului, în condiţiile în care au fost demarate procedurile de suspendare a sa din funcţie. Se pare aşadar că modificările la legea referendumului vizează nici mai mult nici mai puţin decât actuala situaţie a preşedintelui Traian Băsescu.

De asemenea, chiar şi în cazul în care preşedintele are dreptul să iniţieze o consultare a poporului, data la care aceasta va avea loc este stabilită de Guvern.

Parlamentarii care au propus modificările
Proiectul legislativ este semnat de liberalii Norica Nicolai şi Titu Gheorghiof, conservatorul Gavrilă Vasilescu, de social-democraţii Antonie Iorgovan, Vasile Ungureanu, Florin Iordache şi Eugen Nicolicea precum şi de reprezentanţii PRM Gheorghe Funar, Ruxandra Jipa şi Mircea Costache.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close