Antena 3 CNN Politică Orban: Pedepse mai dure pentru cei care nu respectă izolarea/carantina sau ascund informații

Orban: Pedepse mai dure pentru cei care nu respectă izolarea/carantina sau ascund informații

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul a modificat Codul penal cu privire la infracțiunile care se petrec în contextul epidemiei de coronavirus.

Orban: Pedepse mai dure pentru cei care nu respectă izolarea/carantina sau ascund informații
Sursa foto: PNL/Facebook
19 Mar 2020   •   11:23

„Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații privitor la epidemia de coronavirus. Există situații când un cetățean revine dintr-o țară și trebuie să intre fie în carantină, fie în izolare. Cetățenii trebuie să completeze declarații. Dacă comit un fals și nu spun din ce țară vin, ca autoritățile să poată lua decizia corectă, vor suferi consecințele legii. Comit o infracțiune pedepsită cu închisoarea”, a spus Orban.

Orban: Majorăm plafonul de garantare a creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde de lei, șomajul tehnic va fi de 75% din salariul mediu brut

„E introdusă o nouă infracțiune: omisiunea de a da date. Dacă într-o anchetă epidemiologică cineva nu dă informații complete despre persoanele cu care a intrat în contact, se consideră că e o omisiune. Și se poate constitui dosar penal”, a mai spus Ludvic Orban.

În opinia sa, cea mai mare parte a românilor care trec prin această perioadă grea respectă legea și deciziile autorităților.

„Din acest motiv am decis să înăsprim pedepsele pentru a-i sancționa pe cei care nu le respectă. Datoria primordială a Guvernului e să apere sănătatea cetățenilor. Vom lua măsuri oricât de dure pentru cei care nu respectă măsurile”, a adăugat el.
 

×
Subiecte în articol: Guvernul Orban coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close