Antena 3 CNN Politică Parlamentarii se întorc la muncă

Parlamentarii se întorc la muncă

Parlamentarii se întorc la muncă
05 Feb 2007   •   13:11

Parlamentarii se întorc luni la muncă, după o lună şi jumătate de vacanţă. Vacanţa parlamentarilor s-a încheiat. Sesiunea legislativă de primăvară care începe luni se anunţă agitată în condiţiile în care PSD a demarat procedurile de suspendare a preşedintelui. Liderii grupurilor parlamentare stabilesc luni componenţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru această sesiune. Deputaţii au de dezbătut în următoarele luni proiecte importante, printre care modificarea legii referendumului. Asta în contextul în care Comisia juridică a aprobat un amendament controversat, potrivit căruia preşedintele, dacă a fost ales în turul secund de scrutin, poate fi revocat cu votul majorităţii simple a electoratului prezent la referendum.

Totodată, preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a dispus deja măsurile necesare pentru ca la începutul acestei sesiuni parlamentare să fie convocat în faţa legislativului directorul SIE, Claudiu Săftoiu pentru a se vedea dacă instituţia pe care o conduce şi-a făcut sau nu datoria în cazul românilor arestaţi în Irak.

La Senat, sesiunea debutează pe fondul tensiunilor politice. Chiar preşedintele Nicolae Văcăroiu vorbea despre faptul că "sunt posibile absenţe determinate de raţiuni politice", care ar putea duce la un blocaj al procesului legislativ.

Cu toate acestea punctul culminant al actualei sesiuni parlamentare ar putea fi probabil alegerile pentru Parlamentul European din 13 mai.

Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close