Antena 3 CNN Politică Parlamentarii vor reducerea numărului de servicii de informaţii

Parlamentarii vor reducerea numărului de servicii de informaţii

Parlamentarii vor reducerea numărului de servicii de informaţii
Sursa foto: parlamentul romaniei
20 Mai 2009   •   11:24

Parlamentarii le pregătesc ofiţerilor de informaţii un nou pachet legislativ, care va modifica total actele liberalilor. Cezar Preda, şeful Comisiei de control asupra activităţii SRI, a declarat că se ia în calcul şi reformarea serviciilor de informaţii, respectiv reducerea numărului acestora.
Una din mize o constituie serviciul ce a declanşat primul scandal din alianţa la guvernare şi demisia grăbită a mai multor miniştri. DGIPI din cadrul MAI pare a fi primul pe lista celor ce urmează a fi reformate. Mai mult, Băsescu şi-ar dori ca dosarele din cadrul DGIPI să treaca la DNA, daca aceasta structura ar fi redusă, de Parlament, doar la o activitate ce vizează protecţia internă a cadrelor, scrie Gardianul.
Cezar Preda afirma că actele prezente acum în Parlament nu ar fi în concordanţă cu Strategia de Securitate şi mai mult o anume reformă ar fi cerută şi de UE.
Printre serviciile care mai sunt ameninţate ar putea intra STS, dar şi SPP.
Variantele de legi privind serviciile care se află acum în discuţii în Parlament, introduse de PNL, nu sunt nici pe placul SRI şi SIE. Acestea şi-au arătat dezaprobul cu faptul că parlamentarii din comisiile de specialitate ar urma să aibă acces la toate datele informativ-operative şi cu faptul că finanţarea nu ar urma să vină decât de la buget, şi nu şi din alte surse.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close